Keskustelu wikiprojektista:Äänitetyt artikkelit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Aika mahdoton idea mielestäni. Artikkelit muuttuvat kokoajan. --Vnnen 11. joulukuuta 2007 kello 18.30 (UTC)

Totta, ja samalla myös yksinkertaisesti järjetön. --kallerna 21. joulukuuta 2007 kello 13.23 (UTC)

Käyttäisivätkö sokeat todella tätä ominaisuutta? Miten he näkevät rullata artikkelin alalaitaan ja napsauttaa linkkiä "kuuntele tämä artikkeli"? – Kuohatti 22. toukokuuta 2008 kello 17.41 (UTC)

Tai mitä ikinä plussakohdat yksi ja kolme tarkoittavatkaan. – Kuohatti 24. toukokuuta 2008 kello 15.37 (UTC)

Minusta idea on hyvä siitäkin huolimatta, että artikkelit muuttuvat jatkuvasti. Voidaan hyväksyä se, että puhuttu ja kirjoitettu artikkeli eivät aina ole identtiset. Minä katson asiaa suomea opiskelevan ulkomaalaisen tai muuten kielestä kiinnostuneen kannalta. Mitä sokeisiin tulee: wikipedian sisältöönhän on mahdollista tehdä, ja on jo tehtykin, erilaisia käyttöliittymiä. Ehkäpä sellainen tulee vielä näkövammaisillekin. Ja saattaapa joku haluata jopa ladata näitä äänitiedostoja kannettavaan soittimeensa ja kuunnella niitä bussimatkoilla. Hyvä, että on vaihtoehtoja! Vassilik 30. toukokuuta 2008 kello 19.52 (UTC)

Puuttuu muuten Luokka: Äänitetyt artikkelit -projektiin osallistuvat käyttäjät jota tuo käyttäjälaatikko kaipailee. Vassilik 31. toukokuuta 2008 kello 02.37 (UTC)

Marble free KDE route planning software is looking for voice recordings of their spoken commands (in many languages). I bet there are some interested users here. Nemo bis 17. kesäkuuta 2011 kello 01.13 (EEST)[vastaa]

Projektin elvytys[muokkaa wikitekstiä]

Projektin idea on minusta hyvä. Mikään esitetyistä ongelmista ei ole oikeasti kovin ongelmallinen, esim. eivät sokeat skrollaa, he selaavat puhesyntetisaattorin perusteella, ja wikistä saa aika hyvin irti sen, mitä sivulla on mm. siksi, ettei täällä ole mitään Flashia joukossa.

Myöskin artikkelien muuttumisen ongelma on teoreettinen. Aloitetaan suositelluista sivuista, ja jos joskus saadaan ne purkitettua, voidaan katsoa, tarvitseeko jotain niistä päivittää, ja sitten siirtyä hyviin sivuihin. Iivarius 17. kesäkuuta 2011 kello 01.52 (EEST)[vastaa]