Keskustelu ohjeesta:Värit

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onks tämä nyt joku värinäön häiriötesti? No jos sitä tarvitaan, ok. Mutta kun jossen väärin muista niin (Suomessa) joka yhdeksäs on deutaani ja joka kahdeksastoista protaani ja sitten on yhdistelmiä jotka on erittäin harvinaisia ja sinioranssihäiriötä vain työaltistustapauksissa. Että löydetäänkö me ne tälleen kyselemällä vai pitäiskö kysyä jostain yhdistyksestä tai isommasta kielestä? Protaanit ja deutaanithan kokevat värit melko lailla eri tavoin keskenään. --Höyhens 15. lokakuuta 2008 kello 03.55 (EEST)

Verratkaa artikkelin Makoto Kobayashi suomenkielistä ja englanninkielistä laatikkoa. Mielestäni englanninkielinen on paljon tyylikkäämpi ilman värejä. Tai ehkä toi suomalainen laatikko on muuten vaan ruma. Joka tapauksessa tuo tieteen väri on aika silmille pomppaava. Ja miksi navigaatiomallineet on eri värillä eikä samalla tieteen värillä? Artikkelissa siis alempana eri värinen navigaatiomalline. Luo epäsuunnitelmallisen vaikutelman ikään kuin värit olisi vain lätkäisty sattumalta. --Uvainio 22. lokakuuta 2008 kello 09.39 (EEST)
Navigaatiomalline on palkintoaihe, siitä ero. --Agony (403) 22. lokakuuta 2008 kello 09.43 (EEST)
Ai niinhän se olikin. :) Mikä värien tarkoitus on? Ajattelin, että tarkoitus on luoda jokin yhtenäinen väri, mutta nyt samassa artikkelissa on monia eri värejä. Tuo palkintomallineen väri vielä menettelee, mutta tieteen kirkkaan vihreä on jo vähän liikaa. --Uvainio 22. lokakuuta 2008 kello 09.49 (EEST)
Tieteelle siis pitää keksiä mattapohjainen korvaava väri. Tarkoitus on tosiaan että (kaukana) tulevaisuudessa värit avustaa tiedon välityksessä: Tuossa on tieteilijä jonka kollegoita ovat nuo ja hän on saanut palkinnon jonka on myös saanut nuo. Värit on hyödyllisiä tiettyyn pisteeseen asti. Lisäksi jos/kun saamme keskitetyn värijärjestelmän, ei tarvitse katsoa kohtuuhirveitä väriyhdistelmiä (koska käyttäjät kuitenkin selkeästi haluavat värejä). --Agony (403) 22. lokakuuta 2008 kello 11.00 (EEST)
Juu, nuo todella tummat pitäisi kaikki karsia. Jossain oli myös myrkyn vihreää tekstiä ja sininen linkki ei erottunut siitä yhtään. En enää muista tosin missä tuon kohtasin. --Uvainio 23. lokakuuta 2008 kello 00.46 (EEST)
Samoilla linjoilla Uvainion kanssa. Mielestäni tietolaatikoista voitaisiin poistaa otsikkopalkista väri, koska sen alla on yleensä värivalokuva ja on tuurista kiinni, sopiiko palkin väri yhteen kuvan kanssa. Usein ei sovi. Hyöty siitä, että aihealue erottuu palkin värin perusteella, on vähintäänkin kyseenalainen. --Jisis (keskustelu) 23. lokakuuta 2008 kello 01.13 (EEST)

Keskustelua täysin uudesta väripaletista käydään täällä. --Peltimikko 23. lokakuuta 2008 kello 09.11 (EEST)

Käytäntökeskustelu kasaan[muokkaa wikitekstiä]

Tämä käytäntöehdotus on nyt lojunut ajankohtaista-sivulla neljä kuukautta, ja keskustelu näyttää loppuneen. Myös pohdinta eri aihealueiden teemavärivalinnoista sivulla Keskustelu mallineesta:Aihealue on vaiennut. Nykyisille värivalinnoille ei taida tuon perusteella olla selvää konsensusta, mutta myöskään huomattavaa erimielisyyttä asiasta ei minun lukutaidollani ilmene. Näiden tässä olevien värien asema ei varmaan hurjasti muutu, vaikka sivu kirjattaisiinkin käytännöksi: noita voidaan varmaan tarpeen tullen helposti muuttaa jatkossa, koska ne eivät perustu kovinkaan laajaan keskusteluun.

Omia ajatuksia:

  • Minusta vaikuttaa siltä, että käytäntöprosessi alkaa olla valmis. Ehdotus on ollut esiteltävänä useita kuukausia.
  • Artikkelin alussa on yhä {{käännettävä}}-malline – puuttuuko tästä jonkun mielestä vielä jotain olennaista?
  • En-wikin fontcolor-malline on kätevä. Tehdäänkö meillekin {{väri}} tai {{tekstiväri}}? Tuota käytettäisiin esimerkiksi näin: {{väri|vihreä|Vihreää tekstiä.}} HTML-tagit artikkelikoodissa hämmentävät varmasti monia, ja mielestäni niiden käyttöä pitäisi välttää.

neurovelho 6. helmikuuta 2009 kello 12.26 (EET)

Muokkasin tekstiä vielä mielestäni vähän selkeämmäksi, ja tein samalla pari pientä lisäystä (diff). Koodista löysinkin nuo pois kommentoidut pätkät, joihin kännettävä-malline viittaa, mutta en tiedä ovatko ne lopulta olennaisia. –neurovelho 6. helmikuuta 2009 kello 13.26 (EET)
Minustakin tämän voisi kääräistä kasaan ja käytännöksi, sitä vastoin olen voimakkaasti vastaan tuota tekstivärimallinetta (koska IMO design on pettänyt jos fontin väriä pitää venkslata luettavuuden vuoksi, {{Aihealue}} väriteemassa musta, sininen ja punainen teksti näkyy aina). Mutta käytännöksi vaan. --Agony (403) 10. helmikuuta 2009 kello 08.23 (EET)
Merkitsin tämän nyt käytännöksi. En ymmärrä perustelujasi – miten värin vaihtamisen tekninen toteutus liittyy sen käyttökohteisiin? Nykyinen sivuhan siis suosittaa <span style="color:green">teksti</span>-toteutusta, ja ehdotin sitä {{väri|vihreä|teksti}}-systeemiä tuon korvikkeeksi. –neurovelho 10. helmikuuta 2009 kello 16.11 (EET)
Toisaalta: jos tekisi mallineen, sen voisi pakottaa tiettyihin väreihin jolloin yhdistelmät "Oranssilla taustalla pinkki linkki" ei onnistuisi. Mutta en toivo että tekstin värin muuttaminen tehtäisiin liian "helpoksi" koska silloin on tunnetusti vaara että kaikki metallimusiikkimallineet on sen jälkeen mustalla taustalla olevaa punaista tekstiä... --Agony (403) 10. helmikuuta 2009 kello 16.18 (EET)

Pitikö näiden uusien värien tulla tässä samassa yhteydessä käyttöön? Käsitin, että niitä olisi pidetty nykyisiä parempana. --Care 10. helmikuuta 2009 kello 21.20 (EET)

Itse käsitin että ne otettaisiin tämän käytännön alla uudelleenkeskusteluun kun keskustelussa tuli pattitilanne. --Agony (403) 11. helmikuuta 2009 kello 09.58 (EET)

Käännös valmis?[muokkaa wikitekstiä]

Sivulla on "käännös on keskeneräinen"-malline. Jokohan tämä sivu olisi käännetty valmiiksi ja voiko mallineen poistaa? --Erantala (keskustelu) 11. lokakuuta 2012 kello 14.46 (EEST)