Keskustelu mallineesta:Tynkä/Tähtitiede

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tarpeettoman raskas ladattavaksi? Siis...se on 17 artikkelissa koko Wikissä. --Neofelis Nebulosa 20. heinäkuuta 2005 kello 21:25:08 (UTC)

Tarkoitin, että koska alkuperäisen kuvan koko on 187 kilotavua, on se turhan iso käytettäväksi tuollaisessa pikkukuvassa. En tiedä, onko kuvista olemassa pienempiä versioita jossain palvelimien välimuistissa, mutta ainakin laajakaistayhteydellä tuon kuvan lataaminen tynkämallineeseen kesti ensimmäisellä kerralla useita sekunteja. Modeemiyhteydellä latausaika olisi varmasti paljon pidempi. Alkuperäinen kuva oli kooltaan muutaman kilotavun ja latautui ensimmäiselläkin kerralla hetkessä. Muutenkin tynkämallineissa käytetyt kuvat ovat yleensä olleet neliömäisiä, ja vanha kuva sopi paremmin linjaan. Eikä uusi kuva toimi minusta muutenkaan tehtävässään edellistä paremmin, joten vaihtaisin sen kyllä edelleen alkuperäiseen. –Vzb83 10. elokuuta 2005 kello 07:38:37 (UTC)
Pikkukuvista on versiot palvelimen välimuistuissa. -Samulili 10. elokuuta 2005 kello 09:24:52 (UTC)
En ymmärrä mitä tarkoitat, ehkä puolissa mallinteista on neliömäiset kuvat. Enkä taaskaan ymmärrä mitä järkeä on pakonomaisesti tukeutua johonkin yhteen sääntöön kun paremman tuloksen saavuttaa katsomalla tapauskohtaisesti. Mielestäni tärkeämpää on kokonaisuuden onnistuneisuus, esim. sisältäen pointin, että kuvan ylä- ja alarajat ovat tekstin ylä- ja alarajojen kanssa linjassa, luoden tasapainoisen kokonaisuuden. Olisi kiva myös, jos kuvasta näkisi, mitä se ylipäänsä esittää. Vanha kuva oli, jos sallinette, ruma paska, josta ei olisi tiennyt mitä katselee jos ei etukäteen tietäisi että siinä on tähtitaivas. Uusi bilsatynkäkin on hyvin hyvin epämääräinen...--Neofelis Nebulosa 10. elokuuta 2005 kello 11:53:42 (UTC)
Käyttäjä Neofelis Nebulosa palautti jälleen Samulili:n juuri vaihtaman kuvan omaan mielikuvaansa. Tässä on nyt ilmeisesti kyse siitä, että jokaisella on oma makunsa siitä, mikä kuva on paras, ja perustelemalla sitä tuskin voisikaan päättää. Mielestäni Samulilin tällä kertaa valitsema kuva oli parempi kuin tuo taas takaisin vaihdettu valokuva. Joka tapauksessa jos yhteisymmärrykseen kuvasta ei päästä, on palattava siihen kuvaan, mitä käytettiin mallineen ensimmäisessä versiossa. –Vzb83 16. elokuuta 2005 kello 22:23:47 (UTC)

Vaihdoin vanhan lähdekoodin, koska sillä saa tuosta templatesta nätin ja tasapainoisen näköisen. En tajua, mitä mieltä on pakottaa kaikki muuten hyvin mallinteisiin sopivat kuvat samaan kokoon kun niiden mittasuhteet ovat erityyppiset. Se ei palvele mitään. Käyttäjä Samulili perusteli sitä viimeksi epämääräisellä hamassa tulevaisuudessa tapahtuvalla massiivisella mallinteidenmuutosoperaatiolla. Tällä hetkellä näitä tynkälaatikoita näyttäisi olevan 35. Vaikka niitä olisi 350, se ei ole hirveä homma vaihtaa (niin, vaihtaa mitä...?) niitä ja lupaan edelleen tehdä sen vaikka itse. Nyt ei olla Preussin armeijassa joten miksi väkisin pingottaa. Ugh. --Neofelis Nebulosa 21. heinäkuuta 2005 kello 16:08:10 (UTC)