Keskustelu mallineesta:Tynkä/Kemia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kuvasta[muokkaa wikitekstiä]

Muutoksia on aina hyvä perustella, joten kerron tässä, miksi tein vaihdoksen: Chemistrylogo.pngTiedosto:H2O (water molecule) thumb2.png. Koska mallineessa mainitaan kemia ja koska maallikon mielestä toisessa kuvassa on pulloja ja toisessa palloja, perustelen lähinnä kemistin näkökulmasta. Kemiasta kiinnostuneethan tuota mallinetta joutuvat eniten katselemaan.

Mielestäni erlenmeyerkolvi ja mittalasi symboloivat kemiaa huonommin kuin vesimolekyylin malli. Kemiaa voi tehdä liuoksittakin, mutta ilman molekyylin käsitettä tulee hankaluuksia. Toisaalta noita lasitavaroita käyttävät muutkin tieteet kuin kemia. Lisäksi tuo liuoskuva on minusta kehno: se on 10 pikseliä liian iso, mittalasin erottaa vain hyvällä tahdolla, eikä erlenmeyer ainakaan tavallisesti ole aivan tuonmuotoinen (en:Erlenmeyer flask). Kun kemian tynkämallineessa on vesimolekyyli ja biokemian mallineessa (en:Template:Biochem-stub) alfakierre, syntyy mukava kontrasti (mikromolekyyli – makromolekyyli). Nämä asiat tulivat mieleen alkajaisiksi. --Tsemii 22. kesäkuuta 2005 kello 20:42:26 (UTC)

En ollut tullut ajatelleeksi tuota, mutta perustelut ovat erittäin hyvä. Biokemistiä muutenkin aina korpeaa, kun menevät sekoitetaan kemisteihin... Vasta-argumentti tietenkin se, että kuvat olisivat samat kuin muissa wikeissä, millä on jotain arvoa, mutta ei mielestäni riittävästi. --Samulili 22. kesäkuuta 2005 kello 20:54:30 (UTC)