Keskustelu mallineesta:Taideteoksen tiedot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Käyttöoikeudet[muokkaa wikitekstiä]

Käyttöoikeuksista puuttuu t-oikeuslain 25 a § 3. mom (Taideteoksen kuvaaminen on sallittua...jos teos on pysyvästi sijoitettu julkiselle paikalle tai sen välittömään läheisyyteen. Jos taideteos on kuvan pääaihe, kuvaa ei saa käyttää ansiotarkoituksessa. Tekstiin liittyvän kuvan saa kuitenkin ottaa sanomalehteen tai aikakauskirjaan.)

ja 4 mom. (.Rakennuksen saa vapaasti kuvata.)

Tähän pitäisi saada myös selventävä osa, esimerkkejä, mikä on julkinen paikka, mikä on pysyvästi sijoitettu, mikä julksen paikan välitön läheisyys. --Kulttuurinavigaattori 21. marraskuuta 2008 kello 22.23 (EET)

Kyllä. Mallineesta puuttuu vaikka ja mitä. Tein mallineet {{Logon tiedot}} ja {{Elokuvajulisteen tiedot}}, jotka olivat tarkoitettu mallineen pohjan rakentamiseen, mutta Joku Janne lähtikin näköjään luomaan useita mallineita päätä pahkaa. En tiedä vielä mitä näillä rikkinäisillä mallineilla oikein tekisi. — str4nd 21. marraskuuta 2008 kello 22.25 (EET)

Mallineen tarpeellisuus[muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2008 luotu "kehittäillä oleva malline", jota ei ole sen jälkeen pahemmin kehitelty. Onko tarvetta tehdä erillisiä tiedostomallineita, kun on jo {{tiedoston tiedot}}, jota voi käyttää kaikissa tiedostoissa? Näitä näyttäisi olevan muutama muukin samanlainen. Käytössä vain muutamissa tiedostosivuissa. --Stryn (keskustelu) 21. marraskuuta 2014 kello 21.56 (EET)

@Stryn: Olen näihin törmännyt luokassa Luokka:Tiedostot ilman koneellisesti luettavaa lisenssiä. Automaattinen tunnistus ei siis tunnista, että näissä on lisenssi. Minusta nämä kannattaisi merkitä selkeästi pois käytöstä eli {{Mallinehuomio/vanhentunut}}, ja vaihtaa tätä käyttäviiin tiedostoihin (joita on ehkä muutama kymmen) tavallinen Tiedoston tiedot -malline. Näistä ei ole tällaisenaan mitään hyötyä, ja näitä voi joku kopioida tiedostosivuilta ja laittaa uusiin tiedostoihin, jolloin käyttö lisääntyy, mikä ei ole toivottavaa. Näitä on ainakin:
-kyykaarme (keskustelu) 6. tammikuuta 2018 kello 20.35 (EET)
Löysin tällaisen sivun: Wikipedia:Tallenna, eli se on jonkinlainen "Upload Wizard", jota ei varmaan ole käytetty lähes lainkaan (siihen ei ole linkkejä melkein mistään). Sitä kautta nuo muutamat mallineiden käytöt ovat varmaan tulleet. -kyykaarme (keskustelu) 4. maaliskuuta 2018 kello 15.20 (EET)