Keskustelu mallineesta:Serbia ja Montenegron jalkapallomaajoukkue 2006 MM-kisoissa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Toivottavasti nämä sitten voidaan poistaa suoraan kun kisat on ohi. --SM 11. kesäkuuta 2006 kello 08.22 (UTC)

Miksi? --TBone 11. kesäkuuta 2006 kello 08.25 (UTC)
Jotta näiden poistamisesta ei tarvite järjestää miljoonaa äänestystä. --SM 11. kesäkuuta 2006 kello 08.26 (UTC)
Miksi ne tarvitsisi poistaa? --TBone 11. kesäkuuta 2006 kello 08.27 (UTC)
Se, keitä pelaajia joukkueessa artikkelin henkilön lisäksi pelasi, ei ole niin oleellinen asia, että ansaitsee maininnan artikkelissa. En-wikin tapaan pelaajaluettelot voi koota omalle sivulleen minne sopii myös lisäinformaatiota. --SM 11. kesäkuuta 2006 kello 08.29 (UTC)
Minusta se on ihan hyvä ja valaiseva lisätieto sijoitettuna tuollaiseen artikkelin alareunassa olevaan mallineeseen (vrt. olympiavoittajat & maailmanmestarit -malline). Parempaa tietoa se antaa kuin tynkä-malline. Mutta tietysti te deletionistit haluatte poistaa kaiken tällaisen. --TBone 11. kesäkuuta 2006 kello 08.33 (UTC)
Minusta tuollainen harkitsematon mallineiden pinoaminen artikkelin alareunaan ei ole hyvä kehityssuunta. Omasta mielestäni hyvä ja järkevä "raja" menisi siinä, että kullakin kaudella alareunassa olisi lueteltu muut pelaajan seurajoukkueen kyseisen kauden pelaajat, eikä esimerkiksi kauden 1996/1997 pelaajia. Tämä vertautuu siihen. --SM 11. kesäkuuta 2006 kello 08.37 (UTC)
Se on tietenkin sinun deletionistinen näkemyksesi. Jalkapallon MM-kisoissa xxxx pelaaminen on kuitenkin kertaluonteinen asia ja kuten hyvin tiedämme, "hieman" eri asia kuin Oulun Tervareiden edustaminen kaudella 1996/1997. Onhan kyseessä maailman suurin ja seuratuin ja näin ollen varmaankin tärkein urheilutapahtuma. (Nuo seuramallineet ovat muuten nykyisellään huonoja - niissä ei lue minkä hetken joukkueesta on kyse). --TBone 11. kesäkuuta 2006 kello 08.42 (UTC)
Pysytelläänpäs asiassa, koen deletionistiksi nimittelyn suurena henkilökohtaisena loukkauksena. Tämän kertaluonteisen asian maininta artikkelissa onnistuu varsin hyvin ja jopa paremmin ilman, että tarvitsee mainita myös muiden joukkueen pelaajien nimiä. --SM 11. kesäkuuta 2006 kello 08.47 (UTC)
Kyllä minusta esimerkiksi Pele-artikkelissa olisi hieno nähdä millaisessa legendaarisessa joukkueessa hän pelasi. Varsinkin kun tämä asia on helposti toteutettavissa. Eli kyllä, jotkut meistä pitävät näitä mallineita hyvänä. (Deletionistihan tarkoittaa henkilöä joka poistaa, ei sitä kannata ottaa loukkauksena.) Summa summarum: tämä malline on merkittävämpi kuin MC Vittumeitsi! --TBone 11. kesäkuuta 2006 kello 08.53 (UTC)
Minusta olisi hienoa, jos kukin artikkeli kertoisi aiheestaan eikä jostakin muusta aiheesta. Minä en ole poistamassa tietoa, paitsi paikoista, jonne se ei kuulu. Nuokin Brasilian legendaaristen joukkueiden miehistöt voidaan koota luetteloiksi omalle sivulleen, jolloin niitä ei tarvitse luetella jokaisen sen yksittäisen jäsenen sivulla. --SM 11. kesäkuuta 2006 kello 08.57 (UTC)
Mallineen avulla tämä lisätieto voidaan helposti toteuttaa eikä se varmasti voi olla häiriöksi lukijalle (eihän näitä voi samassa artikkelissa tietenkään kaikista maailman asioista olla, mutta MM-kisathan eivät tietenkään ole "kaiken maailman asia") Tietenkin kaikki joukkueet kootaan luetteloksi omalle sivulleen. Nämähän eivät ole toisiaan pois sulkevia asioita. --TBone 11. kesäkuuta 2006 kello 09.07 (UTC)
Et sinä sitä voi oman pääsi sisällä päättää, mikä on "kaiken maailman asia" ja mikä ei, ja missä raja kulkee. Makuasioitahan nämä ovat, toiset tykkäävät hirveistä mallinepinoista, toiset haluavat pitää touhussa järjen mukana. Se nyt ei vain kuulu esim. Dunga-artikkeliin, ketä muita pelaajia hänen lisäkseen Brasilian maajoukkueessa pelasi 1990, 1994 ja 1998 turnauksissa, kuten ei kulloistenkin kisojen joukkuetoverienkaan artikkeleihin. Sinänsä mielenkiintoinen tieto toki, mutta omalla sivullaan. Järki käteen. --SM 11. kesäkuuta 2006 kello 09.14 (UTC)
En tietenkään, mutta kun eivät ole roskaa niin pane sitten äänestys pystyyn kisojen jälkeen, jos haluat poistaa, kuten ehdotit alun perinkin. --TBone 11. kesäkuuta 2006 kello 09.17 (UTC)
Olisiko hyvä idea nimetä noi uudelleen vaikka muotoon Malline:Portugalin jalkapallomaajoukkue? Mallinnetta voidaan sitten pitää ajan tasalla ja se on hyödyllinen myös näiden kisojen jälkeen, kunhan vaan muutetaan otsikkoa ("Portugalin joukkue 2008 EM-kilpailuissa"). Olen muuten koonnut mm. näitä laatikkoja uudelle sivulle Wikipedia:Malline/Aihekohtaiset/Urheilu - kumpikin teistä voi lisätä sinne tekemiänne mallinteita, näppituntumalla tuossa ei ole kuin murto-osa olemassaolevista. --Neofelis Nebulosa (моє обговорення) 13. kesäkuuta 2006 kello 01.18 (UTC)