Keskustelu mallineesta:Nikonin digitaaliset järjestelmäkamerat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

D600[muokkaa wikitekstiä]

Mihinkäs kategoriaan tuo D600 oikein menee? Ammattivehkeeksi liian muovinen eikä siinä ole DX-kennoakaan. --Jannefoo (keskustelu) 22. maaliskuuta 2013 kello 16.57 (EET)

Vaihdoin äskeisessä yhdyssanakorjailumuokkauksessani aloittelijamalli-nimityksen halpamalliin. Toki valmistajat nimittävät mallistolinjojaan aloittelija-, harrastaja- ja ammattilaismalleiksi, koska kameramarkkinoinnin tehtävänä on edistää mielikuvaa siitä, että kalliimpi kamera tarkoittaa parempia kuvia ja ammattimaisempaa kuvaajaa. :) Mielestäni tietosanakirjassa nimien pitäisi kuitenkin viitata nimenomaan noihin hintaluokkiin. En itse keksi ammattilais- ja harrastajamalleille kuitenkaan mitään luontevaa korvaavaa nimitystä, enkkuwikissähän noista puhutaan termeillä high-end ja midrange. High-end nimityksen perään on näköjään vielä lisätty erillinen maininta siitä, että termillä tarkoitetaan nimenomaan korkeaa hintaa, heh. –neurovelho 21. heinäkuuta 2008 kello 12.42 (UTC)

En mitään hyvää ainakaan tähän hätään keksi, mutta voisihan ne ennen parempia ajatuksia luokitella vaikka tyyliin korkea hintaluokka ja keskihintaluokka ym. Jos neuro tai joku muu keksii, saa ehdottaa tai tehdä muutoksen. –Nurtsio kerro | mitä tein 22. heinäkuuta 2008 kello 08.00 (UTC)

Nöyrä pyynto...[muokkaa wikitekstiä]

Nikoniltahan ilmestyi D3000 tuossa heinäkuun loppupuolella. Se on periaatteessa D60:n seuraaja, joten joku osaavahan voisi tuon päivittää? Ja ei taida D40 myydä enää missään... Itse kattelin tuota mallinetta, mutta en kyllä tajunnut siitä niin paljon, että sitä osaisin muokata. Terv. –779872OY (Keskustelu) 18. marraskuuta 2009 kello 15.59 (EET)

2. tason jaottelun poistaminen[muokkaa wikitekstiä]

Hintaluokan mukaan jaottelu on suht selkeä, mutta tuoko 2. tason kategoriat enää lisärvoa? (Korkea tarkkuus, Korkea nopeus, FX-kenno, DX-kenno.) D3X on viimeinen "korkean tarkkuuden" kamera (24,4 megapikseliä), mutta uudemmissa keskitason malleissakin on yhtä tarkkoja kennoja (esim. D5600 24 Mpix).

Englanninkielisessä versiossa on vain kuusi hintakategoriaa ja yhteensä 10 alakategoriaa (käytännössä suomenkielisen version "ammattilais"-janat jaettu vielä kahtia).

Olisiko OK ratkaisu tiputtaa 2. tason kategoriat pois ja käyttää pelkkää väriä kommunikoimaan FX / DX -kenno ja alleviivausta video-ominaisuuksiin? Ehkä eri alleviivaukset HD / 4K -videotarkkuudelle kuten englanninkielisessä.

Oivaeskola (keskustelu) 9. helmikuuta 2020 kello 16.08 (EET)