Keskustelu mallineesta:K

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onkos tuosta kursivoinnista käyty jossain muuta keskustelua kuin muutoshistorian sanailu (”Eikös kursivointi ole tapana?” ”poistetaan god awful kursivointi”)? Osa kirjoittajista on sitten lisännyt kursivoinnin itse, ks. esim. [1]. Painetuissa tietosanakirjoissahan kursivointi on tosiaan ollut tapana tällaisissa yhteyksissä. --Silvonen 26. helmikuuta 2007 kello 05.53 (UTC)

Niin, oikeastaan kiinnostaisi, inhotaanko kursiivia jostain syystä yleisesti, vai aiheuttaisiko sen käyttö suoraan mallineessa vain joitakin ongelmia? --Silvonen 26. helmikuuta 2007 kello 05.56 (UTC)
Sitä ei ole haluttu laittaa, koska se on varattu translitteraatiolle. Mikäli sekä vieraskielinen termi, että translitteraatio ovat molemmat kursivoitu on niitä vaikea erottaa toisistaan. Mallineiden perusajatuksen mukaan ei noita pitäisi enää itse lisätä, koska silloin kadotetaan yhtenäinen ulkoasu. --Joonasl (kerro) 26. helmikuuta 2007 kello 06.10 (UTC)
Pitäisiköhän tätä sitten miettiä jotenkin uusiksi niin, että translitteroitavat nimet hoidettaisiin erikseen? Kursiivittomuutta ”Kööpenhamina (tansk. København)” -tyylisissä artikkelien aloituksissa on vaikea perustella, koska se eroaa painettujen tietosanakirjojen normaalista käytännöstä. --Silvonen 26. helmikuuta 2007 kello 06.24 (UTC)
Ei varmaan ole mitään syytä miksi sitä ei voitaisi muuttaa, kunhan ensin keksitään jokin toinen tapa esittää tällaiset tilanteet selkeästi: (ven. Каменный гость, Kamennyi gost). --Joonasl (kerro) 26. helmikuuta 2007 kello 07.24 (UTC)
Minäkin kyllä kannattaisin kursivointia. Siis siten, että jos vieraskielinen sana on kirjoitettu latinalaisin kirjaimin, se on kursiivilla (esim. tansk. København), ja jos vieraskielinen sana on kirjoitettu muulla kirjaimistolla, vain sen translitteraatio on kursiivilla (esim. ven. Каменный гость, Kamennyi gost). Tämä nähdäkseni vastaisi painettujen lähteiden yleistä käytäntöä ja siitä päätellen, kuinka moni lisää kursiivin manuaalisesti, myös useimpien käyttäjien näkemystä siitä, miten asiat pitäisi esittää. --Mb 26. helmikuuta 2007 kello 09.32 (UTC)
Näin voidaan toimia, eli tässä tapauksessa kaikki mallineet täytyy ilmeisesti käydä läpi ja lisätä hipsut. Translitteraation sisältäviin täytynee ilmeisesti lisätä vähän if-magiaa. En ehdi tehdä tätä nyt, mutta laitetaan ns. työjonoon--Joonasl (kerro) 26. helmikuuta 2007 kello 09.59 (UTC)
Laitoin sen nyt sitten tähän kursivoituna ja näyttäisi toimivan. Sivut johon tuo kursiivi on lisätty mallineen sisään pitäisi korjata. kts. Keskustelu_käyttäjästä:Hautala#Mahdollinen_AWB-teht.C3.A4v.C3.A4 --Joonasl (kerro) 28. helmikuuta 2007 kello 21.10 (UTC)
Muutos sai ilmeisesti aikaan sen, että joistakin teksteistä tuli aika hurjan näköisiä, ks esim [2]. Siinä menee varmaan hetki ennen kuin AWB jauhaa kaikki läpi. --jkv 2. maaliskuuta 2007 kello 14.20 (UTC)

Aikooko kukaan korjata turhia hipsuja pois kun ne nyt on lisätty tähän mallineeseen? Näitä tapauksia tulee vastaan koko ajan ja ne näyttävät melko rumilta, kun näkyvät tummennettuina. --Zxc 14. huhtikuuta 2007 kello 13.16 (UTC)

Rupesin nyt korjailemaan näitä puoliautomaattisesti AWB:llä. Aika paljon oli vielä korjaamatta. --Silvonen 17. kesäkuuta 2007 kello 16.06 (UTC)
Korjasin eilen ehkä viitisensataa väärää muotoilua (mallia k-ll|''ilmaus''), mutta tuskin vielä kaikkia. Kertokaa, jos löydätte jonkin uuden virhetyypin. --Silvonen 18. kesäkuuta 2007 kello 08.15 (UTC)

Lisäsin mallineeseen neljänneksi parametriksi kielikoodin, joka on tästä lähtien pakollinen kaikissa tätä mallinetta käyttävissä kielimallineissa, esim. {{k|Suomen kieli|suom.|{{{1}}}|fi}}. --Hippophaë 25. toukokuuta 2007 kello 21.55 (UTC)