Keskustelu mallineesta:•

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

@Valtlai: Mallineet tulostuvat samalla tavoin. Mikä on •-mallineen etu verrattuna mallineeseen {{Vaakalista}} vai käytetäänkö niitä eri tilanteissa?

{{Vaakalista|
* ''[[Hyvää yötä Bangkok]]''
* ''[[Haloo]]''
* ''[[Pop-uskonto]]''
}}

Hyvää yötä Bangkok · Haloo · Pop-uskonto

''[[Hyvää yötä Bangkok]]''{{·}}''[[Haloo]]''{{·}}''[[Pop-uskonto]]''

---​r​a​i​d​5 (keskustelu) 13. heinäkuuta 2018 kello 23.23 (EEST)

Kun loin tämän mallineen, en tiennyt Vaakalista-mallineen olemassaolosta. Olin nähnyt joissakin artikkeleissa käytettävän mallinetta ·, joka tuottaa pienemmän pallon, ja halusin vastaavan mallineen mutta hieman suuremmalla pallolla.
Lisättyäni ohjeen itse asiassa mietinkin, josko mallineen esiintymät kannattaisi korvata Vaakalista-mallineella ja pyytää sitten tämän mallineen poistoa. —Valtlai (k · m) 13. heinäkuuta 2018 kello 23.36 (EEST)
Yksi ero on se, että malline on wikitekstin kannalta tiiviimpi. Varsinkin, jos jäseniä on vähän, saattaa tämä malline olla Vaakalista-mallinetta kätevämpi. En sitten tiedä, onko tämä riittävä syy päällekkäisen mallineen säilyttämiselle. —Valtlai (k · m) 13. heinäkuuta 2018 kello 23.41 (EEST)
Huomasin, että olin käyttänyt ohjeessa väärää, aiemmin mainitsemaani mallinetta: pienempää palloa, joka vastaa Vaakalista-mallineessa käytettyä (· vs. •). Toinen ero onkin se, että tämä malline tuottaa hieman suuremman pallon – joskin ero on pieni. —Valtlai (k · m) 14. heinäkuuta 2018 kello 00.24 (EEST)
Hyvä perustelu: erilainen käyttötarkoitus, yksinkertaisempi ja tiviimpi joissakin tilanteissa. Ei tämän käytöstä varmaankaan mitään haittaa ole. Mallineissa ja joskus tietolaatikoissakin olen käyttänyt vaakalistaa. ---​r​a​i​d​5 (keskustelu) 14. heinäkuuta 2018 kello 10.25 (EEST)
Asteriski (*) tulkitaan tyypillisesti listamerkiksi wikipediassa, {{Vaakalista}} vain kertoo että lista halutaan vaakasuuntaan eikä pystysyyntaan. Tuolla tavalla vältettäisiin erikoismerkkejä mallineissa, joiden käyttö voi alustasta riippuen olla hankalaa. Ainakin omasta mielestä kannattaisi pyrkiä välttämään palloa erottimena mutta yksittäinen mielipide ei välttämättä paina paljoa.. Ipr1 (keskustelu) 14. heinäkuuta 2018 kello 18.52 (EEST)
Toinen asia jota muistelen että eikös WP:ssä jo ollut sisäänrakennettuna tuki kyseiselle merkille eli mihin tätä mallinetta tarvitaan..? Vai muistanko väärin? Merkintöjen puolesta liian tiivis voi olla haitallista selkeyden kustannuksella, WP:n koodi muistaakseni osaa cachettaa parseroidun mallineen ja käyttää valmiiksi parseroitua käyttökohteissa eli mallineen pituuden ei pitäisi vaikuttaa suuntaan tai toiseen: mallinetta ei parseroida uudestaan jokaisella käyttösivulla. Ipr1 (keskustelu) 14. heinäkuuta 2018 kello 19.10 (EEST)

Poistaminen[muokkaa wikitekstiä]

Koska malline on ollut ilmeisesti useammassakin artikkelissa käytössä, niin malline olisi varmaan parempi arkistoida, jotta muokkaushistoria toimisi näissä artikkeleissa. --4shadoww (keskustelu) 25. maaliskuuta 2020 kello 14.03 (EET)

Lienet oikeassa. Mitenhän tämä onnistuu käytännössä? En löytänyt mallinetta, jolla arkistointia voi pyytää. —Valtlai (k · m) 26. maaliskuuta 2020 kello 20.50 (EET)
@Valtlai: Mitä mieltä olet tällaisesta mallineesta {{Mallinehuomio/vanhentunut}} poiston sijaan? ---raid5 (keskustelu) 26. maaliskuuta 2020 kello 20.54 (EET)
Kiitos, tuo on juuri sopiva. Merkitsin mallineen vanhentuneeksi ja pyysin sen ohjesivun poistoa. Kirjoitin myös lyhyen ohjeistuksen mallineen korvaamisesta. —Valtlai (k · m) 26. maaliskuuta 2020 kello 21.47 (EET)
Ohjesivuakaan ei ole nähdäkseni tarpeellista poistaa, vaan voidaan säilyttää samoin tavoin kuin itse malline. Jos tämä tulee jossain joskus vastaan, niin ohjesivusta saa aika nopeasti selville mihin mallinetta käytetään, sen ollessa jonkinlainen dokumentaatio tekniselle koodille. --4shadoww (keskustelu) 26. maaliskuuta 2020 kello 22.10 (EET)
Selvä, siirsin mallineen korvaamista koskevan ohjeistuksen ohjesivulle ja upotin ohjesivun takaisin mallineeseen. —Valtlai (k · m) 27. maaliskuuta 2020 kello 02.25 (EET)