Keskustelu luokasta:Yhdisteet alkuaineittain

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Keinotekoisten alkuaineiden yhdisteet

[muokkaa wikitekstiä]

On kyseenalaista, tarvitsemmeko luokkia eräiden keinotekoisten alkuaineiden yhdisteille. On teoreettisesti mahdollista, että kyseiset alkuaineet kykenevät tuottamaan yhdisteitä, mutta joka tapauksessa on äärimmäisen epätodennäköistä, että sellaisia koskaan havaitaan. Syy on hyvin yksinkertainen: useimmat näistä keinotekoisista alkuaineista ovat hyvin lyhytikäisiä (so. puoliintumisajat vaihtelevat muutamista mikrosekunneista jopa minuuttiin) ja ne muutamat atomiytimet, mitä on onnistuttu tuottamaan, viettävät koko elinkaarensa lähes täydellisessä tyhjiössä, hiukkaskiihdyttimen putkessa. --Krgeqewrjsif 9. lokakuuta 2007 kello 15.25 (UTC)

Mielestäni nuo tyhjät luokat voi merkitä roskaksi, kunhan vain perustelee merkinnän (esim. viittaamalla tähän keskusteluun) --albval 9. lokakuuta 2007 kello 15.34 (UTC)
Kemiaprojektin keskustelusivulla herättelin keskustelua aiheesta. Loin kaikki luokat keskitetysti kerralla, kun suurin osa niistä on kuitenkin aiheellisia. (Toki nopeasti hajoavat synteettiset olisi voinut muistaa ottaa pois listasta.) --Usp 10. lokakuuta 2007 kello 09.31 (UTC)