Keskustelu luokasta:Uskonnottomien järjestöt

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

eikö luokan nimi ole vähän ongelmallinen? monilla järjestöillä ei ole uskontoa. "uskonnottomien järjestöt" olisi parempi (tai ehkä "ateistien järjestöt" jos nämä on sellaisia). --Cyborg Orangutan model-123 7. kesäkuuta 2007 kello 16.23 (UTC)

Sitä minäkin ajattelin, mutta vastaavasti "Ateistiset järjestöt" tai "Kristilliset järjestöt" ei herättäisi huomiota, joten minusta kyseessä on tottumuskysymys. Kaikki järjestöt eivät välttämättä pidä itseään ateistisina. Muuten sama minulle. --Thi 7. kesäkuuta 2007 kello 16.26 (UTC)
Nimi on ongelmallinen ainakin, koska se antaa ymmärtää luokan sisältävän kaikki järjestöt, joilla ei ole uskontoa ohjelmassaan tjs. Ehkä sitä voisi verrata ennemminkin johonkin luokkaan "ei-kristilliset järjestöt". Google löytää nykyisellä nimellä yhden osuman wikipedian ulkopuolelta. Haulla "uskonnottomien järjestöt" tulee sentään 50 sivua ja vapaa-ajattelijat näyttävät sitä käyttävän. Ateistiset järjestöt sopisi tämän alaluokaksi, jota ei varmaan kuitenkaan vielä tarvitse luoda.--Ap4k 14. kesäkuuta 2007 kello 20.51 (UTC)