Keskustelu luokasta:Unkarin läänit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nimi[muokkaa wikitekstiä]

Nimi on kyseenalaistettu v. 2016 (@Raksa123:), mutta uuttakaan ei ole esitetty. EU:n Alueiden komitean tutkimus v. 1999 [1] käyttää nimitystä lääni, samoin EU:n sivuilla Unkarin maaesittely [2]. --Jmk (keskustelu) 5. tammikuuta 2019 kello 11.52 (EET)

Otavan Iso 1960-luvulta puhuu komitaateista. --Jmk (keskustelu) 5. tammikuuta 2019 kello 12.10 (EET)

Muoto Luokka:Unkarin komitaatit oli mielessä, mutta onko sille hyvää lähdettä. Viroksi tämä on et:Kategooria:Ungari komitaadid, saksaksi de:Kategorie:Ungarisches Komitat ja hollanniksi nl:Categorie:Comitaat van Hongarije, muissa on käytetty jotain ihan muuta käännöstä. Kunnat valtion valvonnassa sivulla 77 on ilmaisu "Budapestissä ja 19 komitaatissa", mutta toisaalta sanotaan komitaattien valtuustojen kuitenkin vastaavan lääninhallituksia. Ainakin Luokka:Belgian läänit muutettiin joskus toiseen muotoon, koska lääni-sana liittyy niin vahvasti Suomen ja Ruotsin lääneihin ja muualla maailmassa olisi parempi käyttää muita nimityksiä. Myös Luokka:Tšekin läänit kohdalla pitäisi pohtia paras käännös sanalle kraj, joka on monissa kieliversioissa käännetty region; Venäjällä se olisi aluepiiri. @Urjanhai:. --Raksa123 (keskustelu) 5. tammikuuta 2019 kello 13.30 (EET)
En osaa sanoa tähän mitään ilman lähteitä. Jostain painetuista tietosanakirjoista tai kartastoistakin voisi yrittää katsoa.--Urjanhai (keskustelu) 5. tammikuuta 2019 kello 13.49 (EET)