Keskustelu luokasta:Taidemaalarit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Olisikohan tässä vaiheessa järkevintä laajentaa tätä luokkaa niin, että sen nimi olisi Luokka:Kuvataiteilijat. Usein "taidemaalarit" tekevät muunkinlaista taidetta ja toisaalta saman luokan alle saataisiin myös kuvanveistäjät (jotka usein ovat myös taidemaalareita ja vice versa), nykytaiteilijat jne. Tein jo luokan: suomalaiset kuvataiteilijat. --TBone 19. toukokuuta 2005 kello 07:50:36 (UTC)

Ja tarkennukseksi vielä: ongelmaksi tämä muodostuu lähinnä siksi, että on olemassa "kuvataiteen moniammattilaisia", jotka ovat tulleet tunnetuksi esim. sekä taidemaalarina, graafikkona, kuvanveistäjänä ja videotaiteilijana eikä ole ehkä järkeä laittaa näitä moniin luokkiin - rajanveto selkiytyisi. Muusikoiden luokittelu onkin sitten isompi soppa (ja jo sekaisin), siihen palaan joskus myöhemmin. --TBone 19. toukokuuta 2005 kello 08:38:49 (UTC)
Kannatan ideaa. Ainahan sitten voi hajoittaa sen aliluokkiin, jos luokka tulee joskus liian täyteen.
--Lemmikkipuu 19. toukokuuta 2005 kello 08:13:34 (UTC)
Eikö voisi tällaisille monitaitureille panna vain useampia luokkia? --Samulili 19. toukokuuta 2005 kello 08:40:49 (UTC)
Toki se on mahdollista. Joka tapauksessa Taiteen luokittelua täytyy selkiyttää. Luokkia on rätkitty vähän miten sattuu. Nyt meillä on Luokka:Taide alla erikseen Taiteilijat ja sitten kuitenkin erikseen Maalaustaide, Kuvanveisto jne. Nämä täytyisi mielestäni joka tapauksessa niputtaa Kuvataiteen alle omaksi alaluokakseen (Kuvataide -> Luokat maalaustaide, kuvanveisto, kuvataiteilijat). Ja kuten sanoin, sen jälkeen helpoimmalla pääsee kun ne henkilöt ovat yhdessä isossa luokassa kuin samat naamat lukuisissa pienissä (vertaa musiikki: kitaristi-laulaja-säveltäjä-lauluntekijä jne.). Tai sitten pitää vaan nostaa kädet ylös koko kulttuurin luokittelun suhteen, mission impossible :)) --TBone 19. toukokuuta 2005 kello 09:15:48 (UTC)