Keskustelu luokasta:Suomen taajamat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luokan määritelmä ja entiset taajamat[muokkaa wikitekstiä]

Jos luokan määritelmän muuttaisi muotoon "Tässä luokassa on artikkeleita niistä Suomen asutuista paikoista, jotka on määritelty taajamiksi ainakin yhden kerran vuodesta 1960 lähtien tehdyissä taajamarajauksissa. Monet aiemmin taajamiksi luokitelluista paikoista eivät enää ole taajamia, koska ne ovat kasvaneet yhteen jonkin toisen taajaman kanssa tai niiden väkiluku on nykyään alle 200 asukasta.", niin silloin tähän voisi laittaa entisetkin taajamat. Useimmat Luokka:Suomen entiset taajamat kohteet ovat kuitenkin sellaisia, että ne ovat kasvaneet yhteen toisen taajaman kanssa ja silloin on huono ratkaisu sanoa taajamaa entiseksi. Jos tässä olisivat sekä nykyiset että entiset, niin ei tarvitsisi joka vuosi erikseen tarkistaa, onko jokin taajama sinä vuonna pudotettu pois luettelosta. (Ping Käyttäjä:Urjanhai). --Raksa123 (keskustelu) 10. maaliskuuta 2017 kello 21.53 (EET)

Entiset kunnat ovat alaluokkana luokassa Suomen kunnat, ja tämä kai voidaan hyvin rinnastaa siihen ja luokitella aivan vastaavasti.--Urjanhai (keskustelu) 10. maaliskuuta 2017 kello 23.20 (EET)
Koska entisissä taajamissa on yhtä lailla taajamastatuksensa hiljan menettäneitä kuin vuosikymmeniä sitten menettäneitä, niin pitäisin selvempänä luokitella entiset omaan alaluokkaansa. Artikkeleissa voi olla ihan hyvä mainita että jonkin kylän keskusalue tai jokin asuinalue on osa sitä ja sitä taajamaa ja on aiemmin muodostanut oman taajamansa. Kun tämä on tarkistettava fakta, niin voidaan ajatella, että vähitellen nämä faktat tulevat täydennetyiksi kattavasti niin kuin tiedot kunnista ovat täydelliset jo nyt.--Urjanhai (keskustelu) 10. maaliskuuta 2017 kello 23.31 (EET)
Tässä vuoden 1970 julkaisussa on sivulla 28/192 käytetty ilmaisua "yhteenkasvaneet (vuoden 1960) taajamat" sellaisista, jotka ovat kasvaneet alueeltaan yhteen ja "hylätty" sellaisista, jotka olivat taajamia 1960, mutta joiden asukasluku ei ollut vähintään 200 enää vuonna 1970. Kävisikö luokan Luokka:Suomen entiset taajamat alaluokaksi tarkempi Luokka:Suomen yhteenkasvaneet taajamat? Asukasluvun perusteella pois jääneet saisivat olla ennallaan, koska Luokka:Suomen hylätyt taajamat kuulostaa huonolta, sillä eiväthän asukkaat niitä kokonaan ole hylänneet. --Raksa123 (keskustelu) 11. maaliskuuta 2017 kello 00.25 (EET)
Omasta puolestani pitäisin entisiä taajamia riittävänä ja selvimpänä luokan nimenä molemmille, koska aihetta tuntemattomalle tuo "yhteenkasvanut" avautuu huonosti eikä nimitys taida olla kovin laajalti käytetty. Tämä kuitenkin vain omana tämänhetkisenä näkemyksenäni.--Urjanhai (keskustelu) 11. maaliskuuta 2017 kello 13.34 (EET)
Entinen kunta on edelleenkin ehkä toimiva rinnastus: kuntiakin on kasvanut yhteen, mutta myös kokonaan hävinnyt, jos ajatellaan alueluovutuksia sotien jälkeen. Jako kahteen luokkaan toisi kyllä lisäinformaatiota mutta luokkien nimet olisivat vähän konstikkaita. Sopivaa nimiparia voi toki yrittää miettiä.--Urjanhai (keskustelu) 11. maaliskuuta 2017 kello 13.38 (EET)

Itse asiassa muuten luokat "Suomen entisten kuntien X" tulisi nimetä muotoon "Suomen X entisen kunnan mukaan", kun ainakin joskus wikidatassa nämä oli väännetty esim. entisten kuntien kylille ominaisuudeksi suomen entiset asutut paikat, mikä on yleensä epätosi ainakin pääosin muualla kuin niissä luovutetun alueen kylissä, jotka eivät enää ole asuttuja. Kävin tämän siellä jollakin keskustelusivulla sanomassa, mutta kukaan tuskin ehtii tehdä sille mitään, jos ei joku itse tee. --Urjanhai (keskustelu) 19. elokuuta 2018 kello 13.48 (EEST)

Kuntaluokat[muokkaa wikitekstiä]

Kirjataan tähän ylös, että kuntaluokat

voisi mahdollisesti poistaa, koska artikkeleita ei tule liikaa, vaikka kaikki maakunnan nykyiset taajamat olisivat luokassa suoraan ja entiset taajamat omassa luokassaan. --Raksa123 (keskustelu) 19. elokuuta 2018 kello 13.43 (EEST)

Kyllähän nuo kovin pieniä ovat. Kuntaluokkia on hankala käyttää jos kovin paljon joutuu kaivamaan pikkuluokista. Jos pikkuluokista ei ole muuta hyötyä, niin mahdollisesti niitä ei tarvita. Artikkeli Salo kertoo, että taajamien luku siellä (15) on Suomen suurin. Lisäksi kun mallineessa, esim. Malline:Salo on mahdollista ilmoittaa taajamat kunnassa, tämä edelleen vähentää luokan tarvetta edes navigointiin.--Urjanhai (keskustelu) 19. elokuuta 2018 kello 13.56 (EEST)
Kas, olisipa ollut kivaa, että pikapoistopyynnössä olisi ollut linkki tähän keskusteluun. No huomasin tämän samaan aikaan kun poistin nuo luettelossa olevat luokat tyhjinä tehtyjen poistopyyntöjen perusteella. --Pxos (keskustelu) 20. elokuuta 2018 kello 21.32 (EEST)