Keskustelu luokasta:Suomalaiset kirjailijat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tähän listaan on laitettuna myös tietokirjailijat? Pitäisin suotavana, että proosakirjailijat ja muut ajattelijat olisivat omissa listoissaan.

Olen samaa mieltä. Listalla on nyt olli tammilehto, joka kuuluisi johonkin luokkaan "yhteiskunnalliset ajattelijat" tms. ja samoin siellä on seppo heikinheimo joka kuuluisi johonin luokkaan "kulttuurihenkilöt" tjsp. Ilmeisesti tarvittaisiin uusia luokkia.
Kannatan. Yritän ottaa asian jossakin vaiheessa tehtäväkseni, jollei joku muu ehdi ensin. --MiaK 21. heinäkuuta 2005 kello 23:31:54 (UTC)

Kirjailijoiden alaluokat[muokkaa wikitekstiä]

Kirjailijoiden luokitteleminen paikkakunnittain tuntuu älyttömältä (anteeksi voimakas ilmaisu), sillä eihän asuinpaikka ole olennainen kirjailijan työlle sen enempää kuin pianistin, tutkijan tai moottoripyöräilijän. Paikkakuntaluokitukset voisi poistaa.--Ulrika 5. kesäkuuta 2006 kello 15.16 (UTC)

Aiheeseen liittyvä äänestys ja keskustelu löytyy täältä: Wikipedia:Poistettavat sivut/Helsinkiläiset kirjailijat. --Cuprum 5. kesäkuuta 2006 kello 15.23 (UTC)

Lisää kirjailijoiden alaluokista[muokkaa wikitekstiä]

Melleri oli syntymäpaikkansa perusteella siirretty pohjalaiseksi kirjailijaksi. Kyllä tämä nurkkakuntaisuus menee liian pitkälle. Rinnakkaisina niitä luokituksia voi tehdä, mutta kirjailijat olisi minusta pidettävä ensisijaisesti pääluokassa Suomalaiset kirjailijat. --Ulrika 23. kesäkuuta 2006 kello 10.20 (UTC)

Alaluokkien aakkostus[muokkaa wikitekstiä]

Alaluokat ovat nyt aakkostettuna pääsanansa mukaan, esim. Luokka:Suomalaiset fantasiakirjailijat F:n kohdalla. (Osa alaluokista oli aiemmin aakkostettu välilyönnillä näkymään ensimmäisellä alasivulla, mutta osa oli jäänyt S:n kohdalle. Wikipedian käyttöliittymä on hieman hämäävä monelle alasivulle jakautuvien luokkalistausten osalta, mutta tuollainen osittainen paikkausyritys oli mielestäni vielä hämäävämpi.) --Silvonen 1. marraskuuta 2006 kello 04.03 (UTC)

Luokittelusta[muokkaa wikitekstiä]

Nyt tosi monet ihmiset on sekä tässä luokassa että sen alaluokissa. Tämä on melko selkeästi nykyisen luokittelukäytännön vastaista. Jos sama ihminen on tehnyt monenlaista eikä keskittynyt mihinkään tiettyyn tyyliin, laittaisin itse henkilön artikkelin tähän ylempään luokkaan ja silloin johohonkin alemmista, jos suurin osa tuotannosta on sitä tiettyä lajia. (Tuntui esimerkiksi vähän oudolta, että Eino Leino on vain yhden elokuvakäsikirjoituksen perusteella elokuvakäsikirjoittaja - varsinkin kun muu tuotanto on ihan muuta. Ei näin siis.) --Velma (keskustelu) 15. lokakuuta 2014 kello 18.28 (EEST)[vastaa]