Keskustelu luokasta:Suomalaiset juristit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mä en tiedä alasta juuri mitään, mutta mitä eroa tällä luokalla ja luokalla Suomalaiset oikeustieteilijät on? --Elena 25. helmikuuta 2007 kello 12.21 (UTC)

Oikeustieteilijät ovat oikeustieteen tutkijoita, professoreita ja tohtoreita yms. Juristit ovat oikeustieteellisen perustutkinnon suorittaneita, jotka toimivat useinmiten käytännön lakimiesammateista (tuomari, asianajaja, syyttäjä, hallintovirkamies) ja osa toki myös harjoittaa tiedettä yliopistolla tms. MakeF 26. helmikuuta 2007 kello 16.28 (UTC)

Jotain tuonsuuntaista arvelinkin. Kuuluvatko tähän luokkaan myös ne oikeustieteilijät, jotka eivät ole harjoittaneet käytännön lakimiesammatteja? Tiedätkö sä jotain Kevät Nousiaisen juristitaustasta ts. siitä, miksi hän kuuluisi tähän luokkaan? (Mä en tiedä, eikä artikkelikaan tiedä.) --Elena 26. helmikuuta 2007 kello 18.05 (UTC)
Juristin tutkinto on toki alan tiedenaisillakin, vähän niin kuin lääketieteen tutkijat ovat peruskoulutukseltaan lääkäreitä, vaikka eivät potilastyössä enää työskentelisikään. Ainakin minä olen ymmärtänyt luokan "juristit" viittaavan peruskoulutukseen. Siten esim. Tuomari Nurmio ja Taavi Soininvaara voivat hyvin kuulua ko. luokkaan. MakeF 26. helmikuuta 2007 kello 19.56 (UTC)
Toisin sanoen kaikki oikeustieteilijät kuuluvat tähänkin luokkaan. Kannattaisiko se luokka laittaa sitten tämän alaluokaksi? --Elena 27. helmikuuta 2007 kello 00.32 (UTC)
Eikö luokan voisi nimetä: "suomalaiset lakimiehet"? Tuohirulla 25. huhtikuuta 2007 kello 13.30 (UTC)

Saisiko joku lisättyä luokan 'Valtioneuvoston oikeuskanslerit' tähän alaluokaksi? Olen luonut kyseisen luokan, mutta en jostain syystä saa sitä millään näkymään alaluokkana täällä, vaikka Korkeiman oikeuden presidentit ja Korkeimman hallinto-oikeuden presidentit sain kyllä hienosti. Jotain erikoista siinä on.

Jep, alkukirjain on liian kaukana aakkosissa, toisella sivulla näkyy: [1]. MediaWikin "ominaisuus" jonka kanssa on nyt toistaiseksi ainakin elettävä.. --Harriv 28. maaliskuuta 2008 kello 23.49 (UTC)