Keskustelu luokasta:Suomalaiset hip hop -julkaisut

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luokan aiemmasta nimestä[muokkaa wikitekstiä]

Pitäisi vähän keskustella ennen kuin luokalle annetaan nimeä. Mitä tämä ensinnäkin tarkoittaa? Tässä vaiheessa, kun luokassa ei vielä ole paljon sisältöä, sen voisi muuttaa asiallisemmaksi. --Ulrika 22. elokuuta 2007 kello 16.21 (UTC)

Mikä siinä on epäasiallista? Kuten kirjoittamani alkuperäinen määritelmä kuului "Suomalaisten hip hop -artistien albumit, ep:t ja singlet". Tähän voisi lisätä vielä esimerkiksi dvd:t tai kappaleet. En nähnyt tarpeelliseksi tehdä erillisiä luokkia näille erityyppisille julkaisuille. On kuitenkin mielestäni käytännöllistä, että luokasta suomi hip hop (tai suomalainen hip hop) löytää myös genreen kuuluvat julkaisut.--Ap4k 22. elokuuta 2007 kello 21.36 (UTC)
Kommentoinkin jo keskustelusivullasi, mutta tämä vielä sama tarina: Kun vertaat muita vastaavia luokkia, ne ovat nimeltään Suomalaiset xx-albumit, siksi että periaatteessa pienemmät yksiköt eivät kuulu Wikipediaan omina artikkeleinaan. Dvd:t ja kasetit käsitellään yleensä albumi-artikkeleissa, sillä pääasiallinen julkaisuformaatti on kuitenkin albumi, jonka kylkiäisiä muut ovat. Ei taida pahemmin kaseteista olla omia artikkeleita, ja dvd:t mahtuvat luokkaan elokuvat, jos eivät ole albumin sivutuotteita. --Ulrika 23. elokuuta 2007 kello 01.06 (UTC)
Ja kuten siellä kommentoin: Ei ole olemassa mitään periaatetta, jonka mukaan singlet, musiikki-DVD:t tai ep:t eivät kuuluisi wikipediaan siinä missä albumitkin, kunhan niistä vain on artikkelin verran sanottavaa. Myös suomi hip hopin piiristä on julkaistu muutakin merkittävää kuin albumeita. Selvästi merkittävistä suomirap-singleistä tulee mieleen esimerkiksi Vitun suomirokki (Petri Nygård) tai Voittamaton (Fintelligens). Miksi kuitenkaan tehdä erillistä luokkaa suomi hip hop -singleille, kun julkaisut ajaa toistaiseksi hyvin asian yhdellä luokalla.--Ap4k 23. elokuuta 2007 kello 01.12 (UTC)
Ei ole hyvä että lähdet omille linjoillesi yhden musiikinlajin luokituksessa. Silloin pitäisi koko luokitus muuttaa johdonmukaisesti samalle linjalle, ja näin suuresta muutoksesta pitäisi ensin keskustella muiden Wikipedian käyttäjien kanssa. --Ulrika 23. elokuuta 2007 kello 01.33 (UTC)
Genren mukaisia albumiluokkia näyttäisi olevan fi-wikissä tämän lisäksi vain kaksi (fado ja jazz). Näille kolmelle voisi tehdä yhteisluokan musiikkijulkaisut genreittäin tjs.? En-wikistä löytyy mm. luokat Category:Songs by genre ja Category:Albums by genre. Fi-wikissä voitaisiin ehkä selvitä yhdelläkin luokalla/genre. Voidaan tästä muuallakin keskustella, jos tarvetta on.--Ap4k 23. elokuuta 2007 kello 12.00 (UTC)

Kauhean niminen luokka :O --Thi 29. elokuuta 2007 kello 11.25 (UTC)