Keskustelu luokasta:Puolueet maittain

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Alaluokkien nimeäminen[muokkaa wikitekstiä]

Adjektiivi (esim. Luokka:Suomalaiset puolueet) tuntuu olevan suositumpi, mutta genetiivejäkin on melko liuta (esim. Luokka:Viron puolueet). Voisimme yhdenmukaistaa näitä nimiä mañana. --Silvonen (keskustelu) 31. lokakuuta 2014 kello 07.31 (EET)

Kyllähän tuo hieman häiritsevältä vaikuttaa, kun on kahdenlaista tapaa nimetä. Siirto jompaan kumpaan, mutta kumpaan?--MAQuire (keskustelu) 20. kesäkuuta 2017 kello 00.52 (EEST)
Yhtenäistämiselle kyllä. Ehdotan genetiiviä oikeastaan lähes ihan vain siitä syystä, että se toimii paremmin: vrt. esim. kiinankansantasavaltalaiset puolueet vai Kiinan kansantasavallan puolueet. Kieliopin kannaltakin taitaa genetiivi olla se oikeampi vaihtoehto? --Jepse (keskustelu) 12. marraskuuta 2018 kello 20.51 (EET)
Kannatan genetiivimuotoa. Selasin muutaman Wikipedian luokat (en, sv, ru) ja niissä käytetään maan mukaista kyseisen kielen normaalia käytäntöä. Luokan sisällön huomioon ottaen on syytä nimetä alaluokat sen mukaan, missä maassa puolueet toimivat: Suomen puolueet, Ruotsin puolueet jne. Ville E. (keskustelu) 13. heinäkuuta 2019 kello 11.57 (EEST)