Keskustelu luokasta:Pohjoismaiden seitsenvuotinen sota

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nähdäkseni voidaan poistaa turhana, tyhjänä luokkana. Gopase+f (keskustelu) 25. syyskuuta 2014 kello 12.26 (EEST)

Luokka ei ole tarpeeton, vaan se on roskaksi merkinneen tyhjentämä.-Phiitola (keskustelu) 25. syyskuuta 2014 kello 13.17 (EEST)
Näyttää olevan interwikeissä sisältöä, ilmeisesti tässäkin aiemmin oli? Iivarius (keskustelu) 25. syyskuuta 2014 kello 13.18 (EEST)
Palautin kaksi luokasta poistettua.-Phiitola (keskustelu) 25. syyskuuta 2014 kello 13.21 (EEST)

Nähdäkseni tälle luokalle ei ole tarvetta. Varsinainen sotaluokka löytyy ihan yhtä helposti yläluokista, kuin nyt löytää tämän luokankin kautta. Taisteluartikkelista pääsee sota luokkaan monellakin tapaa järkevämmin (monta suoraa wikitystä) kuin kiertämällä luokan kautta. Luokka ei tuo mitään lisäarvoa, vain turhaa luokkakohinaa. Jos artikkeleita olisi enemmän luokka saattaisi olla tarpeellinen. Nykyisen sisällön voi jäsennellä/esittää ilman tätä luokkaakin. Gopase+f (keskustelu) 25. syyskuuta 2014 kello 13.51 (EEST)

WP:L toteaa, että luokittelun tarkoituksena on jaotella sisältöä järkeviin kokonaisuuksiin eli sota on tässä tapauksessa järkevä kokonaisuus, vaikkei kaikkia oletettavasti luokkaan tulevia artikkeleita vielä olekaan luotu (kts esim sv wiki). Toteutettuna ei siis enää mikään "pikkuluokka" eli siitä vain luomaan artikkeleita. Samassa käytännössä edellytetään myös mahollisimman tarkkaan määriteltyä luokitusta ja sotaluokka on nimen omaan sitä.-Phiitola (keskustelu) 25. syyskuuta 2014 kello 14.00 (EEST)
WP:L toteaa: "Luokkia tulee luoda vain tarpeeseen, jos useampi artikkeli kuuluu selvästi samaan ryhmään. Sellaisia luokkia, joihin ei voi tulla muutamaa artikkelia enempää, ei pidä luoda." Nähdäkseni on tapahtunut virhe kun luokka on luotu. Kahdelle artikkelille ei ole mitään syydä luoda luokkaa, koska käytäntö erikseen ei rohkaise sitä. Eli ensin sisältö ja sitten vasta luokat, muutenhan wikipedia olisi täynnä yhden, kahden tai nollan artikkelin luokkia. Gopase+f (keskustelu) 25. syyskuuta 2014 kello 14.12 (EEST)
Artikkeleita näyttäisi olevan tyrkyllä tähän helposti kymmenisen ainakin, tosin en ole ottanut selvää, kuinka monta niistä on olemassa jo nyt. Olennaista kuitenkin on, että "Ruotsin sodat" on aika hiton iso luokka yksittäiseen sotaan liittyville artikkeleille. Iivarius (keskustelu) 25. syyskuuta 2014 kello 14.22 (EEST)
Artikkeleita on tyrkyllä "loputtomasti", kunhan joku tekee artikkelit. Ihan hyvin tuosta Ruotsin sodat -luokasta saa selvää (18 artikkelia jos tämän luokan poistaa). Siellä näyttää olevan koko joukko yksittäisiä sota-artikkeleita, ei kai niille jokaiselle tarvitse luoda ala-luokkaa tämän mallin mukaisesti. Paremminhan ne tuosta yläluokasta löytyvät kun yhden ylimääräisen klikkauksen takaa alaluokasta. Gopase+f (keskustelu) 25. syyskuuta 2014 kello 14.41 (EEST)
Luokittelu hahmottaa aihetta, samoin kielilinkit ovat hyödyllisiä. Artikkelien tämänhetkinen vähyys yksistään ei ole minusta tässä tapauksessa riittävä syy poistolle. --Thi (keskustelu) 25. syyskuuta 2014 kello 14.26 (EEST)

Tulkitsin yllä olevan keskustelun niin, että luokkaa ei poisteta. Otin poistokeskustelu-mallineen pois luokkasivulta ja luokka säilyy. --Pxos (keskustelu) 5. lokakuuta 2014 kello 02.05 (EEST)