Keskustelu luokasta:Maalliset juhlapäivät

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kannatan muotoa Sekulaarit juhlapäivät. Perustelut olivat nyttemmin poistetulla keskustelusivulla. --Thi 28. toukokuuta 2008 kello 13.05 (UTC)

Palautettu kommentti poistetun luokan keskustelusivulta.

Sekulaarien juhlien luokittelu koskee en.wikin kuvauksen mukaan niitä, jotka eivät liity mihinkään erityiseen uskontoon. Esimerkiksi joulua tuossa luokassa ei ole, vaikka sitä saatetaan pitää ei-uskonnollisena juhlana. Suomalaisen luokan nimi liittyy siihen, että en itse juuri käytä sitä, koska se ei ole suomea ja se on käsitteenä hyvin epämääräinen. Jotkut haluavat taas käyttää sanaa sekulaari, mutta tällöin he tekevät tietoisen eron sekulaarisuuden ja maallisuuden käsitteen välille, jota he pitävät lähinnä uskonnollisena. Jos luokalle ei ole kysyntää, sen voi poistaa, mikäli esimerkiksi Luettelo ei-uskonnollisista juhlapäivistä on Wikipediaan sopiva. Hyvä että tätä on tullut kokeiltua ja asiasta on syntynyt keskustelua.

"sekulaarinen38 (rinn. sekulaari), maallinen, maailmallinen, maallistunut.". Samalla tavalla puhutaan esim. "maallisesta musiikista" uskonnollisen musiikin vastakohtana. Helsingin Yliopiston almanakkatoimisto puhuu "maallisista merkkipäivistä" [1]--Joonasl (kerro) 28. toukokuuta 2008 kello 13.09 (UTC)
Sen mukaan mennään. --Thi 28. toukokuuta 2008 kello 13.27 (UTC)