Keskustelu luokasta:Latinalaiset kirjaimet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luokan aakkostus[muokkaa wikitekstiä]

Hmm, ovatkohan kaikki sitä mieltä, että Å ja Ö kannattaa tässä aakkostaa A:n ja O:n kohdalle? Minusta suomalainen aakkosjärjestys olisi kuitenkin paras vaihtoehto suomenkielisessä Wikipediassa. --Silvonen 19. elokuuta 2006 kello 16.07 (UTC)

Niin toki normaalisti, mutta koska tässä luokassa variantit luokitellaan sen mukaan, mihin ne pohjautuvat, on harhaanjohtavaa luokitella ääkköset poikkeuksellisesti, varsinkin kun kyseessä ovat kirjaimet eivätkä suomenkieliset sanat. Nykyinen menettely selkeyttää minusta luokkaa selkeästi. –Anchjo(jutskaa) 19. elokuuta 2006 kello 16.12 (UTC)
Selvennän asiaa vielä hieman: Minusta tässä tapauksessa voi poiketa normaalista käytännöstä, koska kyseessä eivät ole suomen kielen sanat. –Anchjo(jutskaa) 19. elokuuta 2006 kello 16.13 (UTC)
No katsotaan, mitä mieltä muut ovat. Miten ajattelit menetellä sellaisten kirjainten kanssa, jotka eivät ole minkään kirjaimen A–Z variantteja (esim. þ, jota käsitellään kuin th:ta suomalaisessa aakkosjärjestyksessä [1])? --Silvonen 19. elokuuta 2006 kello 16.24 (UTC)
Joko sille ja esimerkiksi ‘okinalle keksitään jokin oma menettelytapa, kuten luokitus vaikka asteriskin mukaan, tai sitten se luokitellaan th:n mukaan. Itse suosisin ensimmäistä. –Anchjo(jutskaa) 19. elokuuta 2006 kello 16.38 (UTC)