Keskustelu luokasta:Kulttuurit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onko tämä todella tarpeellinen kun on jo Luokka:Kulttuuri? — mikko (habla) 30. tammikuuta 2005 kello 15:22 (UTC)

Tässä mielessä, kun Hippo sitä nyt täyttää, niin onkin, mutta ihmettelin ekaksi hieman samaa. --Samulili 30. tammikuuta 2005 kello 15:34 (UTC)
Kultuuri-luokassa on lueteltuna erilaisia kulttuurin osa-alueita, tässä luokassa taas eri kulttuureita. Sanaa käytetään siis luokkien nimissä hiukan eri merkityksessä. -Jean d'Arc 30. tammikuuta 2005 kello 15:38 (UTC)
Siinäpä vastaus jo tulikin. Toinen vaihtoehto olisi ollut "Muinaiskulttuurit", mutta päädyin luokkaan "Kulttuurit", koska tätä luokkaa ei ilmeisesti tarvita muuhun käyttöön eikä myöskään tule tarvetta pohtia sitä, mikä on muinaista ja mikä ei. --Hippophaë 30. tammikuuta 2005 kello 15:43 (UTC)

Pannaanko tänne nyt sitten Nuorisokulttuuri, Populaarikulttuuri ja Teekkarikulttuuri? Kahkonen 30. tammikuuta 2005 kello 15:58 (UTC)

Mun mielestä ei, vaikka nimi saattaa johtaa harhaan sinne suuntaan. Tämä on tarkoitettu juuri tuollaisille muinaiskulttuureille. --Samulili 30. tammikuuta 2005 kello 16:02 (UTC)
Jos tämä on tarkoitetu vain muinaisille kulttureille, niin luokan nimen kannattaisi varmaan olla Muinaiset kulttuurit. Mutta en tajua, miksi tässä luokassa pitäisi olla vain muinaista, aivan yhtä hyvin tänne sopisi alkuperäiskansa-aiheinen materiaali, analyysit omasta kulttuuristamme ja maailman jako eri kulttuuripiireihin. -Jean d'Arc 30. tammikuuta 2005 kello 16:23 (UTC)
Tämä luokka on sekä muinaisille että nykyisille kulttuureille kansatieteen näkökulmasta. Esimerkiksi mustalaiskulttuuri ja saamelaiskulttuuri kuuluvat tähän luokkaan. --Hippophaë 30. tammikuuta 2005 kello 16:40 (UTC)

Pitäisikö nuorisokulttuureille ym olla sitten vaikkapa luokka Alakulttuurit? Kahkonen 31. tammikuuta 2005 kello 09:13 (UTC)

Nuorisokulttuuria varten on jo olemassa Luokka:Nuorisokulttuuri. Tarvittaessa voi käyttää myös yläluokkaa Luokka:Kulttuurisosiologia. Ala- ja osakulttuurit muodostavat varsin sekalaisen kokoelma, eikä niitä ole helppo niputtaa yhden ainoan luokan alle. Siksi voidaan käyttää muitakin luokkia, esim. Luokka:Musiikkikulttuuri, Luokka:Populaarikulttuuri, Luokka:Kulttuurisosiologia jne. --Hippophaë 31. tammikuuta 2005 kello 19:15 (UTC)


Minusta tämä luokka on ongelmallinen. Nyt tämä sisältää lähinnä ns. arkeologisia kulttuureja. Arkeologia käyttää kulttuurin käsitettä aivan toisessa merkityksessä kuin kansatiede tai antropologia. Hallstattin kulttuuri ei mielestäni kuulu samaan luokkaan mustalais- tai saamelaiskulttuurin kanssa, koska se on määritelty aivan toisenlaisista lähtökohdista.

Suosittelen, että luokka jaettaisiin luokkiin "muinaiskulttuurit" ja "(nyky)kulttuurit".