Keskustelu luokasta:Kasvit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Puutarhakasveille pitää tehdä hyötykasvien lisäksi luokka koristekasvit. On totta, että aika monia kasveja voi viljellä puutarhassa, mutta on sitten eri juttu, tekeekö kukaan niin. Kaikkien kasvien viljely ei onnistu edes puutarhassa sellaisena kuin me sen tunnemme. Vai oletko muka kuullut jonkun kasvattavan ahvenvitaa ikkunan alla?

Mitä tahansa puutarhassa tavattuja eliöitäkään ei ole syytä laittaa puutarhanhoito-luokkaan. Silloinhan sinne kuuluvat mm. linnut, hyönteiset jne. -Jean d'Arc 17. huhtikuuta 2005 kello 12:03:30 (UTC)

En ikkunan alla, mutta puutarhalammikoissa kylläkin olen nähnyt kasvatettavan ahvenvitaa ja muitakin vesikasveja. Ilmeisesti ymmärrät käsitteen puutarha jotenkin väärin tai kapea-alaisesti. Erilaisia "puutarhamuotoja" ovat mm. metsäpuutarha, talouspuutarha, luonnonpuutarha, japanilainen puutarha, kasvitieteellinen puutarha, kivikkopuutarha, aavikkopuutarha, huonepuutarha, viherhuoneet ja erilaiset puutarhat, joissa vesi on keskeinen elementti. Kasvivalikoima ei siis todellakaan rajoitu pelkkiin viljely-, hyöty- ja koristekasveihin. Toiseksi jako hyöty-, koriste- ja viljelykasveihin ei tule pidemmän päälle toimimaan, sillä kuhunkin luokkaan tulee satojatuhansia lajeja. Järkevintä on luokitella kasvit taksonomisen luokittelun mukaisesti siten, että kullekin kasvisuvulle tulee oma luokka. Näin Kasvit-luokka voidaan helposti kytkeä mielekkäiden luokkien alaluokiksi. Hyöty-, koriste- ja viljelykasviluokkien asemaa täytyy pohtia sitten tarkemmin, kun artikkelimäärä kasvaa. --Hippophaë 17. huhtikuuta 2005 kello 12:32:09 (UTC)

Eikö lääkekasveille voisi lisätä oman kategoriansa? Yrtit-luokka löytyy, mutta ainakaan oman käsitykseni mukaan kaikkia lääkekasveja ei voi kutsua nimellä "yrtti" ja yrtit-kategoriassa on tällä hetkellä lähinnä maustekasveja. DiamonDie 5. heinäkuuta 2006 kello 13.26 (UTC)