Keskustelu luokasta:Japanilaiset animaattorit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onko kukaan näistä henkilöistä oikeasti animaattori? Tomino ja Mijazaki ovat nähdäkseni ohjaajia/käsikirjoittajia (enpä tiedä onko jompi kumpi joskus animoinutkin, artikkelit eivät kyllä tue moista), Tezuka sarjakuvapiirtäjä ja vaikka Atsuši Tamura -niminen animaattori on olemassa, niin artikkeli kertoo koomikko Tamurasta, joka on ihan eri heppu. Tuo on selkeä virhe, jonka korjaan kun ehdin, mutta mites nuo muut? --Louhikärmes 1. elokuuta 2008 kello 07.59 (UTC)

Minä tämän luokan olen luonut, mutta en ole kaikkia henkilöitä siihen lisännyt. Osa taisi aiemmin olla jo yläluokassa animaattorit, josta heidät on siirretty tänne. Mainitsemasi ongelma ei koske pelkästään japanilaisia, sillä Wikipediassa on usein animaatio-ohjaajatkin luokiteltu anaimaattoreiksi – tunnustan tehneeni sitä itsekin. Joissakin tapauksissa voi olla niin, että henkilö on uransa alussa "liannut käsiään", mutta siirtynyt myöhemmin ohjaajaksi tai käsikirjoittajaksi. Kaikkein pienimmissä animaatiotuotannoissa animaattori on yleensä samalla myös ohjaaja, käsikirjoittaja ja kuvaaja. Siitä ei kuitenkaan näissä tapauksissa taida olla kyse. --Cuprum 1. elokuuta 2008 kello 09.07 (UTC)
IMO animaattori-luokkiin pitäisi luetella animaattorit, so. ne heput jotka piirtelevät niitä kuvia animaatioihin, eikä keitä hyvänsä jollain tavalla animaatioiden kanssa tekemisissä olleita. Tezukalla oli kyllä animaatiostudio, mutten löydä tietoa siitä että mies olisi itse toiminut animaattorina. Tominokin ilmeisesti teki sanoituksia ja storyboardeja ennen kuin rytyi ohjaajaksi. Mijazaki sen sijaan vissiin on oikeasti ollut animaattori villissä nuoruudessaan, joskaa tämä ei taida suomenkielisestä artikkelista käydä ilmi. Käsiin siis jäisi yhden artikkelin luokka. --Louhikärmes 1. elokuuta 2008 kello 10.41 (UTC)
En-wikissä japanilaisia animaattoreita on 112, joten luokka kannattaa pitää täälläkin, sillä uusia nimiä tulee kuitenkin ennemmin tai myöhemmin, vaikka joitakin nyt poistettaisiinkin. Animaatio-ohjaajien ja animaattorien osalta rajankäynti on ajoittain hankalaa, sillä aina ei ole selvää, onko ohjaaja myös piirtänyt/mallintanut/liikutellut nukkeja jossakin produktiossa. Useilla animaatio-ohjaajilla on joka tapauksessa animaattoritausta, joten animaatio-ohjaajan luokitteleminen animaattoriksi ei kaikissa tapauksissa ole virhe. --Cuprum 1. elokuuta 2008 kello 18.58 (UTC)
Mnjoo, en minä sitä epäile etteikö luokkaan potentiaalisesti olisi tulokkaita, mutta ei kai nyt animaatio-ohjaajia voi ”varmuuden vuoksi” luokitella animaattoreksi? Kyllä siitä animaattoriudesta varma tieto tarvitaan. --Louhikärmes 2. elokuuta 2008 kello 02.07 (UTC)