Keskustelu luokasta:Etsintäharrastus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onkos näistä kaikilla mitään tekemistä internetin kanssa? Geokätköilyähän tehdään gps-laitteilla mikä tekee siitä gps-laitteiden osalta digitaalista kulttuuria, mutta vaikka netti on väärällään neuleyhteisöjä, niin eihän se, että harrastajilla on nettiyhteisöjä, kai tee esimerkiksi neulomisesta internet-kulttuurin osaa? Ja mikä taas Bookcrossingissa liittyy etsintäharrastukseen, jos kirjoja ei kätketä vaan jätetään näkyviin, jolloin ne todennäköisimmin löytyvät sattumalta?EDIT:Kuulemma myös etsitään.--Urjanhai 18. marraskuuta 2009 kello 21.52 (EET)

Luokka on huonosti nimetty ja määrittelemätön, ajatuksena lienee ollut yhdistää samaan luokkaan harrastuksia, joissa seurataan esineiden kulkeutumista ympäri maailmaa. Seuraaminen tapahtuu tietysti useimmiten netin välityksellä, joten kyllä nämä internet-kulttuuria kaikki mielestäni ovat. --Hrrkrr31 19. marraskuuta 2009 kello 00.22 (EET)
Outoja useimmat, niin vaikea hahmottaa.--Urjanhai 19. marraskuuta 2009 kello 00.29 (EET)
Mutta kun on (koska juuri loin) myös Luokka:Digitaalinen kulttuuri, niin sinne sopivat myös ne digitaalisen kulttuurin ilmiöt, joissa internet ei kenties ole niin määräävässä osassa (sikäli kuin sellaisia nyt on; mutta kun se on myös yliopistollinen oppiaine, niin sille ehkä löytyy määrittelyjäkin).--Urjanhai 19. marraskuuta 2009 kello 00.45 (EET)
Tuossa iltalukemista: [1]. Gradussa käytetään termiä "digiajan aarteenetsintäleikit". --Hrrkrr31 19. marraskuuta 2009 kello 00.48 (EET)
Digitaalisen kulttuurin opinnäyte.--Urjanhai 19. marraskuuta 2009 kello 01.15 (EET)