Keskustelu luokasta:Avaruuslentäjät

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pitäisiköhän siirtää kaikki avaruuslentäjät samaan avaruuslentäjät luokkaan ja jättää astro-, kosmo- yms. nautit vain omaan artikkeliinsa? --Usp 30. lokakuuta 2007 kello 18.38 (UTC)

Jos tarkoitit noita alaluokkia, jotka ovat nyt tuossa luomassasi Avaruuslentäjät-luokassa, niin minä pitäisin ne noin. --Jukka Kolppanen 30. lokakuuta 2007 kello 18.55 (UTC)
Siirtäisin osan avaruuslentäjiksi, koska nyt kaikista ei ole selvää ovatko ne astronautteja vai kosmonautteja. Tai pitäisikö ranskalaisille tehdä oma spationauttiluokka? Itse laittaisin kuitenkin astronautit ja kosmonautit maittain suoraan "avaruuslentäjät maittain"-luokan alle eli esim. "yhdysvaltalaiset astronautit"-luokka olisi suoraan kyseisessä luokassa eikä astronautit-luokassa. --Uvainio 14. huhtikuuta 2008 kello 18.34 (UTC)
Kaikki vain muotoon "xxx:n avaruuslentäjät", myös usan ja neuvostoliiton/venäjän lentelijät. Tai joka tapauksessa ainakin kaikki muut kuin nuo kaksi. Ja siirretään kaikki "avaruuslentäjät maittain"-luokan alle ja poistetaan luokat Astronautit, Kosmonautit ja Taikonautit. Päästään paljon helpommalla eikä tarvi miettiä onko joku avaruuslentäjä vaiko astronautti vaiko elmo. --Anr 27. huhtikuuta 2008 kello 22.55 (UTC)
Kaikki vaan avaruulentäjiksi. Jos on pakottava tarve voi sitten lisäksi tehdä tarkempia luokituksia. Tämä avaruuslentäjä-termi, ei ole täysin ongelmaton sillä eihän kaikki avaruusaluksissa matkaavat ole lentäjiä, kuten ei usein lentokoneissakaan. Mutta koska ei ole käytössä avaruusmatkustaja-termiä (ja Avaruuslennolle osallistuja ei ole kovin yleinen termi) tyydyttäneen toistaiseksi avaruuslentäjään sateenkaariterminä. -- Usp 28. huhtikuuta 2008 kello 00.25 (UTC)