Keskustelu luokasta:Amerikan löytäminen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eikö nimeksi riittäisi pelkkä "Amerikan löytämiseen liittyvä tutkimus" (koska tutkimus sinänsä voi olla joko tieteellistä tai näennäistieteellistä), tai pelkkä Amerikan löytäminen? --Alphaios 5. syyskuuta 2007 kello 11.20 (UTC)

Tutkimus-sanan primäärinen merkitys on kuitenkin tieteellinen tutkimus, joten luokan sisällöstä voisi ilman täsmennyksiä syntyä aivan väärä kuva. "Amerikan löytäminen" taas olisi sikäli ongelmallinen, että on hyvin kyseenalaista, onko useilla näistä mitään todellista tekemistä Amerikan löytämisen kanssa. Totta kuitenkin on, että luokan nykyinen nimi on kömpelö. Ehdotuksia otetaan vastaan.--130.234.75.164 5. syyskuuta 2007 kello 14.42 (UTC)
EnWikissä tätä lähinnä vastaa "Pre-Columbian trans-oceanic contact" johon tämän kytkin, ja se on linkitetty esWikin luokkaan "Descubrimiento de América" eli "Amerikan löytäminen". Mikään ei estä jättämästä nykyisiä täsmennyksiä luokan johdannoksi. Wikipediassa luokittelu tehdään aiheen mukaan, ei (useinkaan) tieteellisen todennettavuuden mukaan: Wikipedia:Luokittelu "Luokittelun tarkoituksena on jaotella Wikipedian sisältö järkeviin kokonaisuuksiin, ja helpottaa lukijaa löytämään muita samaan aihepiiriin kuuluvia artikkeleita." Mielestäni "Amerikan löytäminen" olisi siten paras nimi. --Alphaios 5. syyskuuta 2007 kello 15.48 (UTC)
"Amerikan löytäminen" on sopivan lyhyt muoto, siihen liittyvää tutkimusta/hutkimusta ei ole mielestäni mitenkään tarpeen korostaa, koska kaikki voidaan laittaa saman katon alle. --Tve4 5. syyskuuta 2007 kello 15.51 (UTC)