Keskustelu luokasta:Älykkään suunnittelun kannattajat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mielestäni suunnitelun pitäminen älykkäänä / ei älykkäänä on puolueellisesta ja Wikipedian ei minusta tulisi ottaa kantaa onko se älykästä. Toisaalta onkohan mulla mennyt joku tieto ohi silmien. //John Locke 10. syyskuuta 2006 kello 21.07 (UTC)

Älykäs suunnittelu -Samulili 10. syyskuuta 2006 kello 21.08 (UTC)
Ok, sitten virhearviointi. Toisaalta, onko koko luokka tarpeellista, kun on luokka Älykäs suunnittelu //John Locke 10. syyskuuta 2006 kello 21.09 (UTC)

Onkos tämä nyt jonkin poppoon oikea nimi, vaiko kenties vain lista tunnetuista henkilöistä, jotka aktiivisesti kehittävät/kannattavat ID-teoriaa? Tällöin kai "Älykkään suunnittelun kannattajat" tms. olisi oikeampi termi. En oikein näe, mitä älykkään suunnittelun "edistäminen" edes tarkoittaa... --Louhikärmes 10. syyskuuta 2006 kello 21.16 (UTC)

Leikkaus muualta: "Luokka Älykkään suunnittelun kannattajat on hieman samanlainen tapaus. On parempi luokitella sen perusteella, ketkä ovat kehittäneet älykkään suunnittelun teoriaa tai ovat sitä merkittävästi edistäneet. Tällöin luokka voisi olla samantapainen kuin luokka Luokka:Ateistifilosofit. -Samulili 10. syyskuuta 2006 kello 20.54 (UTC)" Pistettäköön vanhalle nimelle, jos tuo ei ole hyvä. --Thi 10. syyskuuta 2006 kello 21.31 (UTC)
Eli toisin sanoen ja koko tarina Keskustelu_käyttäjästä:Thi#Agnostikot. -Samulili 10. syyskuuta 2006 kello 21.32 (UTC)
Eli ilmeisesti edistetään ID-teoriaa? --Louhikärmes 10. syyskuuta 2006 kello 21.34 (UTC)
Varsinaista mainosta tämä luokan nimi. "Älykkään suunnittelun edistäjä" kuulostaa helposti ihan joltain muulta kuin mitä se tässä tarkoittaa. Minunkin piti tulla oikein katsomaan, että mitä supertiedemiehiä tai henkiolentoja tänne on oikein lueteltu. Luokan pitäisi olla jotain tähän suuntaan: "ID-liikkeen kannattajat" Tuohirulla 22. syyskuuta 2006 kello 11.27 (UTC)
Samaa mieltä. "Edistämisestä" puhuminen viittaa pseudoskeptismiin. Oikea nimitys olisi "kannattajat". --Alphaios 17. marraskuuta 2006 kello 21.40 (UTC)
Viittausta pseudoskeptismiin en ymmärrä. Alun perin sana oli käännös en-wikin luokan sanasta "advocates", joka koettiin siellä neutraalimmaksi. Koko tarina Samulili:n linkissä. Hyvä että kannattajat-sana kelpaa nyt. --Thi 18. marraskuuta 2006 kello 08.46 (UTC)

Epäilen, että onko tämä luokka oikeasti tarpeellinen ja onnistunut. Mielestäni sen joutaisi poistaa. Voisi verrata vaikkapa: Sosialismin kannattajat, Kokoomuksen kannattajat, Wikipedian kannattajat ym. Jokainen ihminenhän kannattaa yhtä jos toistakin asiaa. --Compance 11. heinäkuuta 2011 kello 19.30 (EEST)[vastaa]

Pelkkä ajatusmaailman kannattaminen itsessään tuskin on hyvä luokitusperuste (luettelon ehkä?), mutta eri tapauksen muodostavat henkilöt, jotka ovat esim. kuuluisia älykkään suunnittelun teorian kehittelemisestä. Meillähän on esim. luokat Luokka:Ateistifilosofit ja Luokka:Ateistiset ajattelijat ja aktivistit. Tämän voisi korvata jollain vastaavalla; luokalla, johon tulisivat vain älykkään suunnittelun teoriaan jollain oleellisella tavalla vaikuttaneet henkilöt. [Joo, ja voisi tuota jälkimmäistä ateistiluokkaakin kyllä vähän tiukemmin rajata... Oliko Darwin esimerkiksi ateisti lainkaan?] --Risukarhi 11. heinäkuuta 2011 kello 19.40 (EEST)[vastaa]