Keskustelu wikiprojektista:Wikipedia@ITK2008/CallForPapers

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

13. Workshopin/asiantuntijatapaamisen ohjelmaluonnos:[muokkaa wikitekstiä]

Workshopissa on tarjolla Wikipedian esittelyjä sekä mahdollisuuksia kokeilla itse artikkelien laatimista ja muokkaamista aktiivisten Wikipedian käyttäjien opastuksella. Lisäksi workshopiin sisältyy "tiedonhakuklinikka", jossa on tarjolla ohjausta tiedonhaun pulmiin sekä mahdollisuus kokeilla tiedonhakuja Nelli-portaalin kautta.

Tähän kohtaan olisi mahdollisuus lisätä ensiksi esitys,mite hyödynnän opetusksessa Wikipediaa. ELi eri tapoja toimia ja tehdä Wikipediaa. Ja sitten olisi tuo yllä oleva oma kokeilu muokkaamisine ja muine tekemisineen. EI kuitenkaan pitäisi unohtaa aktiivin käyttäjän osallistumista äänestyksiin ja moninaiseen kansalaiskasvatuksellisiin asioihin. --Alexius Manfelt 5. marraskuuta 2007 kello 17.24 (UTC)

Koetin muokata toivomaasi suuntaan. --Juha Kämäräinen 5. marraskuuta 2007 kello 17.37 (UTC)
Olit ajatuksissani kun asiaa ehdottelin, sillä omat kokemuksesi ovat varmasti enemmän kuin hyödyllisisä. Jossain neetilehdessä oli suura maerikanuutista tuollaisesta kokelikusta kuin teolla ja sinulla on ollut. tuus --Alexius Manfelt 5. marraskuuta 2007 kello 18.54 (UTC)

Ehdottaisin, että workshopissa tosiaan keskityttäisiin Wikin hyödyntämiseen oppimisessa ja infolukutaidon edistämisessä. Unohdetaan ne Nellit. Tiedonhakuklinikka saattaisi toimia, mutta sen yhteys Wikiin ja oppimiseen pitäisi ilmaista selkeämmin. Holpai 7. marraskuuta 2007 kello 09.41 (UTC)

Olisi kiva kuulla perustelut sille, miksi kansallinen tiedonhakuportaali pitäisi jättää tiedonhakuklinikasta pois. Wikipedia on Nellissä ja Nelli Wikipediassa, joten eipä toki unohdeta sitä. Tervetuloa vaan ilmaisemaan tiedonhaun, Wikin ja oppimisen yhteyksiä. Siihen tarvitaan kaikki viisaus mitä löytyy: tilannehan on pahimmillaan se, että ilman tätä tietoa opettajat taistelevat Wikipediaa vastaan.--Juha Kämäräinen 9. marraskuuta 2007 kello 10.51 (UTC)