Keskustelu Wikipediasta:Wikipedian Lähdekirjasto/Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelien luettelointi[muokkaa wikitekstiä]

Olen saanut hiljakkoin käyttöoikeuden vuodeksi SKS:n Biografiakeskukseen ja Talouselämän vaikuttajien tietokantaan ja olen jo käyttänyt niitä hiukan kirjoittaessani englanninkieliseen Wikipediaan.

Kerroin jo Kansallisbiografiamallineen keskustelusivulla toivovani englanninkielistä versiota. Kerrottakoon nyt täälläkin, että se on edelleen toivomuslistalla.

SKS on hankkeessa sponsorina ja hyötyjiksi voidaan laskea ne Wikipedian käyttäjät, joilta säästyy vaivaa ja rahaa lähteiden etsimisessä. En tiedä mitä SKS:n kanssa on sovittu ehdoista, mutta yleisesti olisi mielestäni huomaavaista, että lahjoittajataholle välitettäisiin jonkinlainen selvitys siitä mitä konkreettista heidän lahjoituksellaan on saatu aikaan. Ehdotan että luotaisiin sivu johon käyttäjät kokoaisivat artikkelit, joiden laajentamisessa ja lähteistämisessä SKS:n maksumuurin takana olevilla julkaisuilla on ollut olennainen rooli. --Gwafton (keskustelu) 23. joulukuuta 2015 kello 16.40 (EET)

En vastusta ajatusta artikkelien luetteloinnista, mutta sitä ei edellytetä tunnukset saaneilta käyttäjiltä. Eleenä se on kuitenkin mainio ja varmasti hyödyllinen esimerkkinä siitä, mitä tällaisilla lahjoituksilla voi saada parhaimmillaan aikaan. Ainoa mistä on sovittu, on että toimitan neljännesosavuosikatsauksen linkkien määrän kasvusta (esittelen tosin varmasti joitain artikkeleita esimerkkeinä). Olimar 24. joulukuuta 2015 kello 14.25 (EET)
Voin lähettää sinulle helmikuun lopulla listan muokkaamistani artikkeleista, joissa SKS:n biografia-artikkelit ovat olleet keskeisinä lähteinä. Halutessasi voit valita siitä esimerkkejä. --Gwafton (keskustelu) 28. joulukuuta 2015 kello 14.14 (EET)
Kiitos!--Olimar 28. joulukuuta 2015 kello 16.07 (EET)

Viite[muokkaa wikitekstiä]

Jostain syystä en saanut Hjalmar Aarnio -artikkeliin tulemaan oikeanlaista Kansallisbiografia-viitettä näkyville (linkki puuttuu, samoin tietoa kuten "maksullinen"). Sama tapahtui Eero Aakun kohdalla. Muuten viite on kyllä toiminut halutunlaisesti. Olenko puusilmäillyt jotain vai onko kyseessä joku Wikidata/Kb-ongelma? --TBone (keskustelu) 28. joulukuuta 2015 kello 09.19 (EET). Edit: Näköjään id-numeron lisäämällä viite toimii tällaisissakin tapauksissa. --TBone (keskustelu) 28. joulukuuta 2015 kello 09.34 (EET)

Se johtuu siitä, että henkilöstä ei ollut vielä wikidata-kohdetta. Loin sen, ja nyt linkki toimii (Wikidatakohde). Malline hakee linkin ID-numeron wikidatasta. Teen vielä saman Eero Akulle.--Olimar 28. joulukuuta 2015 kello 10.55 (EET)
Noita tulee muitakin. Voisiko saada lyhyen ohjeen Wikidataan KB-viitteen lisäämisestä. En viitsisi kokeilemalla opetella :) --TBone (keskustelu) 28. joulukuuta 2015 kello 12.23 (EET)
Vasemmasta palkista Wikidatan etusivulla "create a new item", syötä lomakkeeseen kieli ja kohteen nimi. Kohdesivu luodaan, ja nyt sinne voi lisätä wikipediasivun (Wikipedia->fi->Kohteen nimi) ja statementteihin Kansallisbiografian id-numeron (Statements->add->Kansallisbiografia ID). Numero pitää kopioida kansallisbiografian www-osoitteesta. Toivottavasti tästä mobiililla tehdystä ohjeistuksesta on apua!--Olimar 28. joulukuuta 2015 kello 13.42 (EET)
Kiitos. Ei tuota oikein päättelemällä olisi osannut. Lisäksi pitää varmistaa, että onko sivulla jo entry Wikidatassa (jolloin siihen lisätään Kansallisbiografian ID). Ehkä tästä voisi pääsivulla olla joku ohjepätkä myös. --TBone (keskustelu) 28. joulukuuta 2015 kello 15.10 (EET)
Täydennän hieman ohjetta, kiitos.--Olimar 28. joulukuuta 2015 kello 16.08 (EET)

Englanninkielinen viitemalline[muokkaa wikitekstiä]

Olen kirjoittanut joitain artikkeleita talousvaikuttajista englanninkieliseen Wikipediaan, jossa ei ole erityistä viitemallinetta Kansallisbiografiaa varten; olen näin ollen käyttänyt normaalia viitemallinetta. Sivustoa on uusittu hiljakkoin, joten viitelinkit ovat hajalla.

Voisiko joku asioihin paremmin perehtynyt ystävällisesti tehdä Kansallisbiografia-viitemallineen englanninkieliseen Wikipediaan? Sellaisen, jota muuttamalla viitelinkin saisi korjattua automaattisesti kaikkiin artikkeleihin, mikäli sivuston rakenne muuttuu jälleen. Päivittäisin artikkelit sitten tälle viitemallineelle. --Gwafton (keskustelu) 8. maaliskuuta 2017 kello 12.53 (EET)