Keskustelu Wikipediasta:Luokkaselain

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tarkistettavat muokkaukset

[muokkaa wikitekstiä]

Olen nyt jonkin aikaa käyttänyt tätä työkalua apuna ensiarvioimattomien artikkeleiden löytämiseen ja seuraavia parannusehdotuksia on juolahtanut mieleeni:

1.) Sorttaus-toiminto Tarkistettavat muokkaukset -kohtaan helpottamaan löytämään ne artikkelit, joissa on vähiten yksittäisiä muokkauksia tarkistettavaksi. Nyt ilman tällaista toimintoa listaa pitää selata edestakaisin. Toinen vaihtoehto olisi luoda suodatinkenttä, johon voisi syöttää haluamansa tarkistettavien muokkausten määrän per artikkeli.

2.) Entiset bottitunnukset automaattiseulotuiksi käyttäjiksi. Ennen Wikidatan käyttöönottoa Wikipedian puolella pyöri iw-botteja iso joukko tehden satojatuhansia muokkauksia. Nyt näiltä boteilta on inaktiivisuuden vuoksi poistettu bottimerkinnät ja samalla tunnuksilta lähti automaattiseulottujen lätkä. Wikipedia:Botit/hylätyt-sivulta löytyy ne botit, joilta bottimerkintä on poistettu syyllä "Bottimerkintä poistettu vuoden inaktiivisuuden vuoksi". Mutta ymmärrän kyllä tämän riskit ja sen, että yhteisö ei tähän suostu pelkästään siitä syystä, että yhtä työkalua olisi miellyttävämpi käyttää.

3.) Listan artikkelirajoituksen nostaminen, jotta suurempien luokkien sisältö mahtuisi kokonaisuudessaan listalle. Nyt rajoite näyttäisi olevan n. 440 artikkelia, mistä johtuen suurempien luokkien kohdalla lista näyttää artikkeleita vain esim. L-kirjaimeen asti. Tämä parannusehdotus on sidoksissa 1.)-kohdan vaihtoehtoisen ehdotuksen kanssa: jos tarkistettaville muokkausten lukumäärälle per artikkeli luodaan suodatinkenttä, tämä 440 artikkelin rajoitus ei olisi enää niin ongelmallinen.

--Atraie (keskustelu) 22. heinäkuuta 2016 kello 18.56 (EEST)[vastaa]