Keskustelu Wikipediasta:Kommenttipyyntö/Käyttäjä Joonasl ja Käyttäjä Ulrika

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on ihan hyvää harjoitusta :) Kyselisin tuosta sivun muodosta paria asiaa:

  1. Kun jkp on jättänyt kommenttipyynnön, kuuluuko hänellä olla osio myös ulkopuolisissa näkemyksissä?
  2. Jos sekä Joonasl että Ulrika vastaavat kommenttipyyntöön, pitäisikö sivulla olla kaksi otsikkoa vastineille, esim ==Joonaslin vastine== ja ==Ulrikan vastine==?
  3. Mihin, koska ja miten tämä keskustelu päättyy?

-Samulili 30. lokakuuta 2006 kello 19.51 (UTC)

Hyviä kysymyksiä. Minä kuvittelin itse asiassa, että kommenttipyyntö olisi ollut kiistojen asianomaisille varattu väline. Eiköhän se sellaisena parhaiten toimisikin? --Marimba 30. lokakuuta 2006 kello 19.55 (UTC)
Tämä on vähän kummallinen pyyntö, kun tarkoituksena on kai tehdä jotain käytäntömuutoksia eikä sovitella käyttäjien välejä. Käytännöistä puhuminen onkin aika turhaa, kun ei niistä täällä kumminkaan päätetä. Kolmoseen (en-wikistä ottamani) ohje sanoo "Kommenttipyyntö arkistoidaan, jos keskustelu tyrehtyy ja sitä ei jatketa pitkään aikaan, tai jos osapuolet ja yhteisö pääsevät yhteisymmärrykseen." Ykkösen osalta: Jkp:n osiot pitänee fuusioida, koska hän on tehnyt itsestään osapuolen kiistassa. --Hasdrubal 30. lokakuuta 2006 kello 19.58 (UTC)
Millä tavalla mielestäsi olen tehnyt itsestäni kiistan osapuolen? jkp 30. lokakuuta 2006 kello 21.00 (UTC)
Tällä pyynnöllä. --Hasdrubal 30. lokakuuta 2006 kello 21.02 (UTC)
En katso olevani osapuoli, mutta toimenpide-ehdotukseni yhdistäminen kommenttipyyntöön on minusta hyvä ajatus, ja näköjään on jo tehtykin. jkp 30. lokakuuta 2006 kello 21.11 (UTC)
Olis varmaan pitänyt sanoa "osapuolena kommenttipyynnössä", mikä on aika lailla sama asia, koska kiista käytännössä on nyt tämä kommenttipyyntö. Ja sen osapuolilla, eli pyynnön tekijällä ja siihen vastaavilla, on päävastuu siitä. --Hasdrubal 30. lokakuuta 2006 kello 21.15 (UTC)
Selvä, siinä mielessä olen tietenkin osapuoli. Jos ja (varmaankin myös?) kun fi-wikipediassa käytäntöjen kanssa lähdetään siitä, että käytäntöjen pitää nauttia laajaa hyväksyntää, ei tuosta ehdotuksestani selvästikään tule käytäntöä. Hasdrubalin kommenttiin viitaten, onko jokin vakiintunut tapa, missä ja miten fi-wikipedia -käytännöistä päätetään? jkp 30. lokakuuta 2006 kello 21.42 (UTC)
Hyvää harjoitusta tämä suomenkieliselle Wikipedialle on, mutta tottahan se on, että käytännöissä on huono lähteä yksityisestä yleiseen, vaan lähtökohdan pitäisi olla toinen. Olen kerran kommentoinut välityspyyntöön (arbitration) ja sillä kertaa toimintatapa oli erilainen: Commons:User:NielsF/Arbitration. -Samulili 30. lokakuuta 2006 kello 20.55 (UTC)