Keskustelu Wikipediasta:Artikkelitoiveet/Henkilöt

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Korjasin "mustalaisten kuningas " uudestaan muotoon "Romaanien kuningas" pitäisi muistaa käyttää virallisia nimityksiä eikä pyritä halventamaan ihmisryhmiä. Kommentin jätti D100a (keskustelu – muokkaukset).

Tehtyjen artikkelien poistamisesta[muokkaa wikitekstiä]

Saako listalla olevat henkilöt poistaa jos niistä on jo tehty artikkeli? Päivittääkö joku sivua vai voiko sen tehdä kuka vaan? --Julie 2 25. huhtikuuta 2009 kello 20.37 (EEST)

Sivun yhdistäminen muihin artikkelitoivesivuihin[muokkaa wikitekstiä]

Ehdotan, että henkilö-artikkelitoiveet siirretään muille artikkelitoivealasivuille omien alojensa toiveiden yhteyteen ja tämä sivu poistetaan. Käsittääkseni artikkelitoiveiden jaottelun tarkoitus on auttaa tietyistä aihepiireistä kiinnostuneita muokkaajia löytämään aiheita, joista luoda artikkeleja. Tähän päämäärään nähden siitä, että toiveet jalkapalloilijoista ja jalkapallojoukkueista ovat samalla sivulla, on hyötyä, kun taas jalkapalloilijoiden ja taidemaalareiden ei tarvitse välttämättä löytyä samalta sivulta. Itse en keksi yhtään syytä, miksi erillinen henkilöartikkelitoivesivu olisi tarpeellinen, joten ellei vastustusta ilmene, ryhdyn toimeen muutaman päivän kuluttua. --Herra Maka 1. toukokuuta 2009 kello 17.52 (EEST)

Henkilöartikkelitoiveet olis joo hyvä saada niiden aihepiiriä käsittelevään artikkelitoivelistaan (fyysikot fysiikan artikkelitoivelistaan jne). Mutta Artikkelitoiveet/Henkilöt-sivua ei pidä kuitenkaan poistaa, saisikohan sinne jotenkin koottua kaikkien alojen henkilöartikkelitoiveet? Ja toinen juttu, jotku henkilöt on saavuttanut mainetta useammalla kuin yhdellä alalla (esim. sekä fysiikal että matikal), niin sen nimi sit pitänee pistää kummankin alan artikkelitoivelistaan. Nythän siis matikan, fysiikan ja kemian tyypit on kaikki samalla listalla. Kulmalukko 1. toukokuuta 2009 kello 20.56 (EEST)


Suomen suosituimmat videobloggaajat[muokkaa wikitekstiä]

Pasi Viherahosta, Marko "Markorepairs" Vanhasesta, Crikezistä (ja hänen veljestään Varpasta), sekä Pasi "Dj Pate" Jaakkolasta tulisi tehdä omat artikkelit, sillä kullakin näistä on yli miljoona kanavan näyttökertaa YouTubessa, ja kuuluvat täten Suomen suosituimpiin videobloggaajiin. Jenkitkin ovat tehneet omia artikkeleitaan tunnetuista videobloggaajistaan, joten miksi eivät suomalaisetkaan voisi? -80.223.139.175 24. elokuuta 2011 kello 21.57 (EEST)

Henkilöiden nimet[muokkaa wikitekstiä]

Listalla on paljon henkilöitä virallisilla ja täydellisillä nimillään, ja heistä on artikkeli kutsumanimellä (esim. Juho Hemming Airamo = Hemmo Airamo, suomalainen näyttelijä). Mitähän näille pitäisi tehdä vai pitäisikö mitään. Ja uudelleen yllä oleva kysymys: päivittääkö joku sivua? -91.152.188.216 8. helmikuuta 2010 kello 15.16 (EET)

Ne pitää poistaa täältä ja mahdollisesti tehdä täydellisiltä nimiltä uudelleenohjauksia. Kyllä tätä päivitetään ainakin silloin tällöin. --Quadriplegia 8. helmikuuta 2010 kello 15.18 (EET)
OK. Poistin tuon Airamon Pro Finlandian saaneista. Mahtaako monikaan henkilöartikkelin tekijä tietää, että nimi on listalla mutta toisessa muodossa. Eihän sitä muuten osaa mennä poistamaan. Tuo Airamo oli vain yksi esimerkki. Heitä on muitakin. -91.154.6.143 9. helmikuuta 2010 kello 20.11 (EET)

Demmick[muokkaa wikitekstiä]

Kirjailijoiden kohdalla on Barbara Demmick. Onkohan nimi ihan oikein? Ainakin on kirjailija Barbara Demick ja toinen kirjailija nimeltä Barbara Dimmick. Onko kenties tarkoitettu jompaakumpaa näistä? --Hanna V (keskustelu) 16. helmikuuta 2015 kello 11.03 (EET)

Vastaan itselleni. Aloitin artikkelin Dimmickistä ja korjasin listaan että Demick (ja laitoin linkin en-wikin sivuun). --Hanna V (keskustelu) 16. helmikuuta 2015 kello 19.24 (EET)

Aakkostus[muokkaa wikitekstiä]

Joku näyttää aakkostaneen henkilöt alaotsikoiden alle etunimen mukaan. Ei näin. Aakkostus tietenkin sukunimen mukaan. - Voi myös katsoa onko jonkun alan edustajia sen verran, että saisi useammille ryhmille omia alaotsikoitaan.--Urjanhai (keskustelu) 17. maaliskuuta 2020 kello 12.27 (EET)