Keskustelu:Zen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Koan harjoitus on yksi zazen harjoitus joten muutin tekstin: "Meditaation lisäksi koan....". Lisäksi on uusi sivu zazen johon voi kirjoittaa tarkemmin zazenin harjoittamisesta.

Merkittävä uudistus[muokkaa wikitekstiä]

Lisäilin sivustoon aika paljon materiaalia. Toivon lisää muokkaajia toisista zen-perimyslinjoista, koska itse edustan japanilaisperäistä zeniä, niin saadaan sivusta mahdollisimman objektiivinen.

zazen, koan, shikantaza, hengitysharjoitukset[muokkaa wikitekstiä]

En huomannut että zazen-linkin takana on melko samat asiat mitä zenin harjoittamisen alaotsikoihin laitoin. Toivottavasti tästäkin tulee mielipiteitä. En raaski omia sävellyksiä hävittääkään.

Alussa ei oikein mitenkään selitetä ytimekkäästi mikä se zen oikein sitten onkaan. Tosi raskaaksi tulee lukea artikkeli jossei oikein ole tietoa mistä puhutaan.

Zen-buddhalaisuus[muokkaa wikitekstiä]

Zenin korrektein kirjoitusasu olisi varmaan kirjoittaa se väliviivan kanssa zen-buddhalaisuudeksi, aivan kuten esimerkiksi mahajana-buddhalaisuus ja theravada-buddhalaisuus kirjoitetaan. Esimerkiksi Helsinki Zen Center käyttää kirjoitusasussaan väliviivaa. Ssamituss (keskustelu) 16. elokuuta 2015 kello 18.56 (EEST)[vastaa]

Zazen ja koan[muokkaa wikitekstiä]

Rakenteen yleisen järjestelmällisyyden ja sulavuuden kannalta on selkeämpää yrittää käsitellä erikseen omina yksilöllisinä artikkeleina koan ja zazen harjoitusta, eikä yrittää niputtaa niitä samaksi möykyksi. Tälläinen menetelmä on suosittuna esimerkiksi englannin kielisessä zen artikkelissa. Ssamituss (keskustelu) 17. elokuuta 2015 kello 00.20 (EEST)[vastaa]