Keskustelu:Yrkeshögskolan Sydväst

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkeli oli siirretty nimelle Ammattikorkeakoulu Sydväst. Kyllä se nyt Yrkeshögskolan on, jos kerran opetuskieli on pelkästään ruotsi. Lisäksi jos googlella hakee lainausmerkkien kanssa (=huomioi sanaparina, ei sitä jos molemmat sanat on eri paikoissa löydetyllä sivulla), niin AMK Sydvästiä käsitteleviä sivuja on vain 493, kun taas YHS Sydväst esiintyy 45 900 sivulla. Elikkä siis antaa ainakin tämän olla näin, tosin se uusi Noviakin saattaa sitten olla på svenska nimeltään. --Velma 30. heinäkuuta 2007 kello 04.58 (UTC)

Kuten jo toisessa artikkelissa sanoin, miksi ruotsinkielistä sanaa yrkeshögskolan ei saisi muka kääntää ammattikorkeakouluksi, joka on 100% vastaava sana, ja käytetty myös toki ruotsinkielistenkin ammattikorkeakoulujen nimissä, sillä AMK:ja nehän ovat. Jos huomasit, "Ammattikorkeakoulu Sydvästiä" käytetään mediassa niin kuin muuallakin: [1]. Toki "Yrkeshögskolan Sydväst" on käytetympi, koska yleensä kyseisestä koulusta puhutaan ruotsiksi. Vaikka Googlessa laittaisi "vain suomenkielisiltä sivuilta", silti suurin osa niistä on ruotsiksi, koska kyseisien sivustojen tekijät eivät osaa ja sotkevat koko Googlen haun. Huomasitkos muuten yhden toisen jutun , en siirtänyt Svenska yrkeshögskolania mihinkään, koska ruotsinkielisten kikkailun takia sitä ei voida suomentaa miksikään. (Ruotsalainen?...) Mutta tuleva Ammattikorkeakoulu Noviakin tulee olemaan suomeksi tuolla nimellä, sillä ammattikorkeakoulun nimi on Novia (erisnimi). Onkos siinä jotain ristiriitaista, että se on ammattikorkeakoulu Novia? Ja imho, jos suomen kieli ei kelpaa: Yrkeshösgasd ;) --Pudeo 8. elokuuta 2007 kello 14.43 (UTC)
Kaikki nää pitäis olla sillä på svenska olevalla nimellä. Wikipedian käytännön mukaan artikkeli tulee olla sillä nimellä mitä yleensä käytetään. Mun mielestä tästä käytetään yleensä juuri på svenska olevaa nimeä ja sen näkee kyllä niistä google-tuloksistakin. Kaikkea ei tarvitse suomentaa siksi jos ei satu osaamaan ruotsia kunnolla. Pakkoruotsin vastustajat on wikissä olleet muuallakin tappelemassa artikkelien nimistä eikä oo saaneet tahtoaan läpi. Olen kyllä tietoinen svedu-wikin olemassaolosta ja satun muokkaamaankin siellä jo. --Velma 13. elokuuta 2007 kello 05.54 (UTC)