Keskustelu:Yrjö Keinonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Keinosen eron syyt[muokkaa wikitekstiä]

Jukka Kemppinen: poistin maininnan kellarijupakan keinotekoisuudesta. Hovioikeus ja korkein oikeus tutkivat, mihin Keinosella oli ollut puolustusministeriön lupa, ja tuomitsivat hänet sen jälkeen jatketusta tahallaan omanvoiton pyynnöstä tehdystä virkavelvollisuuden rikkomisesta rakskauttavien asianhaarojen vallitessa.

Mielestäni on syytä lähteä siitä, että tuomioistuimen lainvoimaista ratkaisua on pidettävä oikeana.

Viitteeksi lisäämäni Lapit ovat Keinosen tytär ja tämän aviomies. Airio taas näyttäisi suhtautuvat kauttaaltaan kriittisesti Keinoseen. Kommentin jätti Jukke (keskustelu – muokkaukset).

Tämä artikkeli seurailee Keinosen omaisten tulkintaa. Keinosen eron syitä ja taustoja puidaan siihen sopivasta näkökulmasta. Toisen tulkinnan mukaan Keinonen ilmeisesti yritti vahvistaa asemaansa kääntymällä 28.4.1969 Neuvostoliiton puoleen (Neuvostoliiton Helsingin sotilasasiamies A. G. Mantrov). Kekkosen ja Keinosen välit olivat huonot. Lalli-lehti oli käännekohta, mutta viimeinen pisara oli Keinosen ja Mantrovin tapaaminen, jossa Keinonen ilmeisesti yritti saada Neuvostojohdon ja puna-armeijan johdon painostamaan Kekkosta, jotta "yhteistyömies" Keinonen pysyisi puolustusvoimien komentajana. (Tätä näkökulmaa edustavat Juhani Suomi: Kekkosen elämäkerta (osa 6), 1996; Suomi: Kekkosen päiväkirja 1969-1974, 2003; Pentti Airion väitöskirja Keinosesta, 2007?; Suomen Kuvalehti: Esa Seppäsen haastattelu, 16.1.2004 ja Sotahistoriallinen aikakauskirja 27: Esa Seppänen: Kenraali Yrjö Keinosen salamaeron taustat, syyt ja tapahtumat, 2008) Gopase+f 5. tammikuuta 2010 kello 03.01 (EET)

Kun sinulla on ilmeisesti hallussasi lähteet, voisitko kirjoittaa asiasta kappaleen verran lähteellistä tekstiä? Keinosen eroprosessihan on eräs kiistellyimpiä lähihistorian yksittäisiä tapahtumia siinä mielessä, ettei tapauksen faktoista ole mitään yksiselitteisesti hyväksyttyä kantaa. Kunnollisen, tasapainoisen esityksen aikaansaaminen edellyttäisi myös Keinosen kannalta negatiivisen näkemyksen tuomista esille. --M. Porcius Cato 5. tammikuuta 2010 kello 21.34 (EET)