Keskustelu:Ylämaa (taajama)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lappeenrannan karttapalvelussa ei jostain syystä ole rajoja Ylämaan kaupunginosalle, mutta kaupunginosaluettelossa se mainitaan kaupunginosaksi ja kartassa se on numeroitu ja nimetty samalla tavalla kuin muut kaupunginosat. Myös asemakaava on. Artikkelin otsikon nostin arvontakoneesta. Muita vaihtoehtoja olisivat kai Ylämaan kirkonkylä ja Ylämaa (kaupunginosa). –Kooma (keskustelu) 15. maaliskuuta 2016 kello 13.38 (EET)

Erikoinen juttu muuten tuo Lahnajärvi-nimitys. Lahnajärvi sekä paikannimenä että järvenä kun näyttäisi karttojen perusteella sijoittuvan Vaalimaantien toiselle puolelle ja kirkonkylän paikkeilla olisi ennemminkin Koskenkylä. Tietäisikö Tvkosone aiheesta lisää? –Kooma (keskustelu) 15. maaliskuuta 2016 kello 13.58 (EET)

Lahnajärvi kyseisen rekisterikylän nimi, jossa mm. kirkonkylä sijaitsee. (ko rekisterikylä on alaltaan laaja) Gopase+f (keskustelu) 15. maaliskuuta 2016 kello 21.28 (EET)

Kuntaliitos Lappeenrannan kanssa tehtiin vasta 2010. Järvi tosiaankin sijaitsee muualla. Lahnajärvi kirkonkylän nimenä sen sijaan oli käytössä jo itsenäisen kunnan aikana ainakin kaikkien kiinteistövälittäjien papereissa, ja niin taitaa lukea maanmittareidenkin kartoissa.

Kosenkylä (Koskenkylä) on vanha nimi, ja aikoinaan seurakuntaa perustettaessa sen nimeksi ehdotettiin Kosken seurakunta. Suomessa oli kuitenkin jo kaksi Koski-nimistä seurakuntaa, jonka vuoksi seurakunta (ja myöhemmin kunta) sai nimen Ylämaa. Selvittelen asiaa tarkemmin, koska voi olla jopa niin, että nykyinen "kirkonkylä" sisältääkin useampia "vanhoja" kyliä (esim. Juopperi on ollut eri kylä), tai sitten samoilla paikoilla on eri nimiä. Seurakuntahan perustettiin tosiaan vasta 1928. Tvkosone (keskustelu) 15. maaliskuuta 2016 kello 15.58 (EET)

Tuo Gopase+f:n mainitsema rekisterikylä selittääkin asian, sehän sieltä kiinteistönvälittäjienkin papereista löytyy. Näitä eri paikannimiä saa toki kirjata artikkeliinkin. Taajama on niin keinotekoinen käsite, että sillä ei välttämättä ole aina tekemistä tosielämän paikannimien kanssa. –Kooma (keskustelu) 17. maaliskuuta 2016 kello 09.50 (EET)

Tilastokeskuksen antama nimi on Ylämaan kirkonkylä (Luettelo Suomen taajamista 2014). Muotoa käytetään myös ainakin tässä Lappeenrannan kaavoitusasiakirjassa. --Raksa123 (keskustelu) 16. huhtikuuta 2016 kello 02.25 (EEST)