Keskustelu:Yes

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Muokkasin artikkelin ulkoasua yhtenäisemmäksi muoden yhtye-artikkeleiden kanssa, lisäsin mm. Yhtye -mallineen, turhat kokoonpanot vuosien varsilta pois (samat tiedot käyvät ilmi yhtyeen nykyisistä ja entisistä jäsenistä) sekä muokkasin diskografian käyttämään albumi -mallinetta sekä jaottelin albumit studio-, live- ja kokoelma-albumeihin. Itse tekstiin en muutamaa pikkukorjausta lukuunottamatta koskenut, mutta se kaipaisi huomattavaa parannusta, teksti on paikoin erittäin kankeaa, turhaa toistoa jne. Englanninkielisessä wikissä olisi oikein runsaasti materiaalia jos vain viitsisi alkaa kääntämään sieltä. -Daeron 11. marraskuuta 2006 kello 02.59 (UTC)

Olenkin jo tässä odotellut, että eikö tämä ketään kiinnosta! Huomautan kuitenkin, että mieluummin tahtoisin sen kronologisen bändilistan takaisin ("turhat kokoonpanot"). Virkkeestäsi "(samat tiedot käyvät ilmi yhtyeen nykyisistä ja entisistä jäsenistä)" olen kyllä muutoin samaa mieltä, mutta jos haluat nopeasti tietää kulloisellakin levyllä soittaneen kokoonpanon, niin kyllä kronologinen lista on paras! Se näyttää olevan useimmiten käytäntö enkkuwikissäkin, jos vain artikkelin kirjoittaja jaksaa (osaa) tehdä sen (tai kopioida vieraskielisestä wikistä). --Kohko 11. marraskuuta 2006 kello 03.29 (UTC)
Paras vaihtoehto olisi varmaankin tehdä artikkelit jokaisesta albumista, sinne sopivat kokoonpanot luontevasti, eikä tule "turhaa" toistoa itse yhtyeen artikkeliin. Niistäkin näyttäisi olevan en-wikissä hyvin aineistoa, joten sieltä vain kääntämään :-) -Daeron 11. marraskuuta 2006 kello 03.51 (UTC)
Aloitinpa kääntämällä en-wikistä Yes-albumin artikkelin. -Daeron 11. marraskuuta 2006 kello 04.18 (UTC)
Ja jatkoin kääntämällä seuraavan levyn, Time and a Word, artikkelin -Daeron 11. marraskuuta 2006 kello 05.57 (UTC)
Yleensä mielestäni niin tässä kuin muuallakin aina ja kaikkialla kronologinen diskografia olisi ainoa oikea, levyn kohdalla voi erikseen mainita onko se studio vai live. Niin saa oikean historiallisen käsityksen. -- Not really Vinksu 11. marraskuuta 2006 kello 03.40 (UTC)
Hmm, livelevyjen tapauksessa tuo käytäntö voisi kyllä olla ehkä parempi, mutta kokoelmat ja livekokoelmat olisi hyvä ottaa erikseen. Toisaalta erittäin monessa suomiwikin yhtyeartikkelissa on myös nuo livelevyt eriteltynä. -Daeron 11. marraskuuta 2006 kello 03.51 (UTC)
Minä puhun kronologisesta yhtyekokoonpanolistasta (puhutteko te samasta asiasta?). Palautan sivun, mikäli kronologinen yhtyekokoonpanolista ei pian tule takaisin sinne. Se on kaunis sinertävä taulukko ja näyttää tyylikkäämmältä kuin nykyinen 'nykyiset' ja 'entiset'-jäsenet luettelot. 'Entiset'-luettelosta on sitä paitsi hankala kalastella tietyn ajan kokoonpanoa. Mikäli väitätte, että se riittää, kun kokoonpanot on kunkin levyn levyartikkelissa, saanen huomauttaa: 1) Entä levytysten väliset ajat? Mitkä olivat kokoonpanot silloin? 2) Ovatko levyllä soittaneet kaikki todella yhtyeen varsinaisia jäseniä? Onko joku jäsen kenties ollut soittamatta levyllä? 3) Entä jos sitä ei ole kerrottu, ketkä soittavat levyllä? 4) Kuka tekee ne levyartikkelit? Tässä olen 4,5 kuukautta odottanut, että joku kiinnostuisi edes tästä pääartikkelista! --Kohko 11. marraskuuta 2006 kello 04.32 (UTC)
Mikä määrittelee onko joku yhtyeen jäsen vai ei? Muutenkin mielestäni on aivan riittävää että on tiedossa kunkin yhtyeessä pidempään soittaneen (eli siis jäsenen) mukanaolovuodet, ja erikseen julkaisuista niillä esiintyneet henkilöt. Kronologinen lista vie lisäksi järjettömästi tilaa näin kauan toimineen yhtyeen kohdalla, en-wikissä se vielä menee, koska artikkeli itsessään on hyvin pitkä. Mutta tämä suomiwikin artikkeli on lyhyt, ja kuten jo mainitsin, kaikki sen listan informaatio on ilmankin sitä artikkelissa, joten se vain veisi tilaa.
Levyartikkeleita voi en-wikistä alkaa kääntämää, siinä ei kovin montaa minuuttia mene kun tärkeimmät asiat sieltä poimii, jos tekstiä on enemmän voi sitä jättää aluksi vaikka pois jos ei jaksa kääntää, ja tarpeen mukaan myöhemmin lisäillä. Kuten jo tuossa aikaisemmin mainitsin, aloitin urakan luomalla tuon Yes -albumin artikkelin. -Daeron 11. marraskuuta 2006 kello 04.58 (UTC)
Palautin sinertävän taulukon. Se on siististi oikeassa laidassa pienellä fontilla; ei vie tilaa. Poistin 'entiset'/'nykyiset' -päällekkäistiedon. Leipätekstin historiaosuudessa näkyy kaksi yleisintä peruskokoonpanoa. Toinen niistä on nykyinen, ja se näkyy myös sinertävän taulukon alimmaisena. Jokainen uusi hemmo taulukossa on ensimmäisellä esiintymiskerrallaan linkitetty: hän siis näkyy vain kerran sinisenä/punaisena (perusasetuksilla). Mielestäni tämä toimii. --Kohko 11. marraskuuta 2006 kello 05.43 (UTC)
Tuo laatikko kyllä sekoittaa aika pahasti sivun layouttia, jouduin jo tekemään pienen korjauksen ettei se joutuisi aivan keskelle sivua hieman isommalla resoluutiolla katsottaessa. Laatikossa on myös turhaa tyhjää tilaa reunoilla ja sitä kannattaisi pienentää. Myöskään tuolle Andersonin kuvalle ei ole järkevää paikkaa missään kohtaa artikkelia... -Daeron 11. marraskuuta 2006 kello 05.56 (UTC)
Andersonin kuvan voi vaikka poistaa. (Tosin nyt se tasaa "vasemman levypalstan" ja "oikean laatikkopalstan".) Yritin pienentää laatikkoa, fonttia siinä; en osannut. --Kohko 11. marraskuuta 2006 kello 06.01 (UTC)
Muokkausyhteenvetokommenttisi "layoutti oli ihan sekasin yli-ison boksin takia" tarkoittanee jotain mika näkyi näytölläsi eri tavalla kuin minun näytölläni. --Kohko 11. marraskuuta 2006 kello 06.08 (UTC)
Isolla resoluutiolla boksi lipui keskelle ruutua, yhtye-mallineen vasemmalle puolelle, koska sille ei oltu asetettu clear: right; -arvoa. Pienemmällä resoluutiolla teksti vei sen verran enemmän tilaa, että boksi mahtui aivan sivun oikeaan reunaan. -Daeron 11. marraskuuta 2006 kello 06.11 (UTC)

Versiossa 11. marraskuuta 2006 kello 08.06 käyttäjä 80.221.30.226 on kirjoittanut muokkauksiensa perusteluiksi yhteenvetokenttään: "(yes ei tehnyt avant-garde -musiikkia, ärsyttäminen vaatisi lähteen (kaikki äänet ärsyttää jota kuta, sanooko joku lähde, että anderson olisi erityisen ärsyttävä?). vinyylin puoleen mahtui 32 min)". En vaadi hänen muutoksiaan kumottaviksi, mutta haluan todeta: 1) avant-garde tuli suoraan enkku-wikin (silloisesta) Yes-artikkelista. 2) Taidetta käsittelevissä artikkeleissa täytyy olla jotain arvottavia kommentteja: muutenhan ei voisi sanoa mitään! Tällaisessa yhteydessä on turha käyttää poiston perusteluna lähdemerkinnän puutetta. Jos minä tunnen monia, joita Andersonin laulutyyli ärsyttää, ei se vaadi erityistä lähdettä (eri asia on se, onko mainittua asiaa syytä lainkaan kirjoittaa!) (Eihän sekään vaadi lähdemerkintää, jos kirjoitetaan, että yhtye julkaisi levyn 1972: se on yleistä tietoa. Sen sijaan jos kirjottaisin, että yhtye julkaisi salaa levyn 1973, josta juuri kukaan ei tiedä, niin silloin lähdemerkintää täytyisi jo vaatia.) 3) Ehkä LP-vinylille tosiaan saattoi mahtua 32 minuuttia, mutta silloin urat olivat todella tiheässä. Siitä oli seurauksena se, että levysoittimen neula pomppi herkästi tai jäi soimaan samaan uraan. Asiaa vielä pahensi musiikin kompleksisuus ("dynaamiset kontrastit"); juuri se, jollaista Yesin musiikki oli. Näin ollen ei ollut mitään virhettä kirjoittaa artikkeliin: "Monet Yes–yhtyeen kappaleista ovat pitkiä ja moniosaisia, lähes 25-minuuttisia rock-sinfonioita. Kappaleiden pituutta on rajoittanut aikoinaan lähinnä se, että vinyyliLP-levyn yhdelle levypuolelle ei juurikaan pystynyt äänittämään tuota pidempiä kappaleita." --Kohko 11. marraskuuta 2006 kello 19.10 (UTC)

Yes Helsingissä[muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2011 Circuksessa keikka peruttiin edellisenä iltana. Sitä ei siis ollut.