Keskustelu:Woroban piirikunta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Huomioita: Yksitysihenkilöiden verkkosivustojen tekijänoikeudet. Paremmat, institutionaaliset lähteet jne[muokkaa wikitekstiä]

  • Citypopulation.de ja statoids.com ovat yksityishenkilöiden ylläpitämiä verkkosivustoja, eivätkä edusta rakenteeltaan kovin luotettavaa tai virallista näkemystä maantieteellisista faktoista. Sivustoilla on myös tekijänoikeuslauseet, joita on syytä noudattaa mikäli niitä kaikesta huolimatta käyttää. Esimerkiksi saksalaissivusto on vaatinut ainakin aiemmin sivuston omistajan nimen mainitsemista viitteessä.
  • on parempi käyttää viranomaislähteitä, institutionaalisia lähteitä tai luotettavia uutismedioita lähteenä hallinnolliselle jaolle ja niiden perusfaktoille.
  • usein kannattaa ennnen aluehallinnollisten artikkelien kirjoittamista - tai osana sellaista rupeamaa - kasata hyvin lähteistetty taulukko aluehallinnollisesta jaottelusta. Tälläistä ei taida vielä olla fiwikissä Norsunluurannikon 1. aluehallinnollisen tasosta. Tuollaisen taulukon voi liittää maan aluehallinnollista jaottelua käsittelevään erillisartikkeliin, valtio-artikkelin osaksi tai omalle hiekkalaatikolle. Norsunluurannikon tapauksessa kannattaa kerätä kaikista aluehallinnon 1. tason yksiköistä perusti. Muunkielisiä wikejä voi hyödyntää, jos sieltä löytyy laadukkaasti lähteistetty luettelo tai muu artikkeli. Joskus löytyy, mutta usein ei löydy tai lähteet ovat heikkotasoisia. Taulukon sarakkeiksi perustiedot (hallinnollisen yksikön nimen suomennus, nimi virallisella kielellä, pinta-ala, väkiluku, hallintokeskus, ISO-3166-2 -koodi, kotisivu jos on). Ja hyvät lähteet.
  • Artikkelien tekstisisällössä kannattaa olla tarkkana, mitä nimityksiä aluehallinnollisista yksiköistä käyttää, ettei sekota lukijaa. Esimerkiksi aluehallinnon 1. tason, 2. tason ja 3. tason nimityksiä ei tulisi käyttää sikinsokin. Jos 1. taso on: 14 piiriä/piirikuntaa tai autonomista sellaista (12*district, 2*district autonome); 2. taso: noin 30 aluetta (regions), 3. noin 90+ departementtiä (departement)..., ei esimerkiksi piirejä/piirikuntia kannata "vahingossakaan" luonnehtia alueiksi.
  • Pikahaun perusteella yksityishenkilöiden mainos-/sponsorirahoja kerääviä websivuja sopivampia tietosanakirja-artikkelin lähteitä voisivat olla esimerkiksi
1) Norsunluurannikon hallituksen jakama maan aluehallinnollisen jaon kartta (ranskaksi), esimerkiksi naapurina olevien aluehallinnollisten yksiköiden luettelemisen lähteeksi: Carte administrative (de la Côte d'Ivoire). Lähde: Le portail officiel du Gouvernement de Côte d'Ivoire, gouv.ci
2) Virallisten väestönlaskentojen tiedot, ainakin 2014 laskennan tiedot 1, 2, ja 3. aluehallinnontasolle löytyvät maan tilastopalvelusta avoimena datana (myös (englanniksi) (https://cotedivoire.opendataforafrica.org/hxghsjf/recensement-g%C3%A9n%C3%A9ral-de-la-population-et-de-l-habitat-rgph-2014-c%C3%B4te-d-ivoire?lang=en), tässä pdf-julkaisuna (ranskaksi)
3) kansallisen tilastoviranomaisen vuosikirjat ja -tilastot, katsausartikkelit...

--Paju (keskustelu) 23. elokuuta 2020 kello 01.44 (EEST)[vastaa]