Keskustelu:Wilhelm Hackman

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Virheellinen sukulaisussuhde.[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa on mennyt kaksi Johan Friedrich Hackmania sekaisin.

Wilhelm Hackmanin vanhemmat olivat Johan Friedrich Hackman d.y. (1.10.1801-4.8.1879) ja Julie Sophie Jaenish. Kauppaneuvos Johan Friedrich Hackmann d.ä. (9.1.1755-20.6.1807) oli hänen isoisänsä.

Artikkelin lähteistys biografiasammon osalta todistaa sukulaisuuden. Tapani Mauranen: Kauppaneuvos Wilhelm Hackman (1842–1925). Suomen talouselämän vaikuttajat -verkkojulkaisusa en pysty tarkistamaan, mutta sen lisäksi Biografiskt lexikon för Finland todistaa myös sukulaisuuden: https://www.blf.fi/artikel.php?id=9546

Wikipediasta löytyy artikkeli Johan Fredrik Hackman, joka on siis Wilhelm Hackmanin isä ja Johan Friedrich Hackman d.ä.:n poika. Lähteistystä tässäkin olisi hyvä tarkastella.

En ole itse halukas tekemään muutoksia. En tunne aihealuetta hyvin. Huomasin virheen etsiessäni tietoa Hackmanin Viipurin konttorista vuoden 1863 osalta, ja todetessani, että isäksi viitattu oli kuollut reilusti ennen pojaksi viitatun syntymää.

terveisin Puratar  –Kommentin jätti Puratar (keskustelu – muokkaukset)

Korjasin nyt wikilinkityksen osoittamaan tuonne artikkeliin Johan Fredrik Hackman. Nimi on ainakin vanhemmissa lähteissä kirjoitettu noin, kuten myös isänsä nimi (mm. Suomen Kuvalehti 15.8.1874). Mutta Kansallisbiografian perusteella tämän nuoremman voisi ehkä siirtää nimelle Johan Friedrich Hackman (nuorempi). --Anr (keskustelu) 12. elokuuta 2021 kello 04.05 (EEST)[vastaa]