Keskustelu:Webmaster

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mielestäni tämä artikkeli on aika roskaa, sillä se ei pidä paikkaansa. Artikkelissa oleva määritelmä webmasterille on vain yksi mahdollisuus millainen webmaster voi olla. Itse pistäisin artikkeliin "Webmaster on internetsivun ylläpitäjä", joka taas tarkottaisi sitä, että artikkeli kuuluisi ehkäpä wikisanakirjaan tai olisi muuten vain minitynkä. --miiro 1. lokakuuta 2006 kello 11.16 (UTC)

Ei tämä nyt roskaa ole, webmaster on ammatti siinä kuin lääkäri tai hitsaaja. Toki nykyinen sisältö vaatisi korjaamista. --Harriv 1. lokakuuta 2006 kello 12.32 (UTC)
Webmaster ei ole ammatti eikä henkilö vaan rooli. Sen perimmäinen tarkoitus on olla nimi sähköposti-aliakselle (vrt. postmaster ja hostmaster). --Sumafi 23. lokakuuta 2006 kello 17.44 (UTC)

Otin tuon "osaa"-verbin tuosta pois, eihän jokainen joka osaa päivittää kotisivuja ole webmaster (minäkin osaan pelata jalkapalloa, mutta en silti ole jalkapalloilija), toisaalta monenkin webmasterin taidot ovat niin ja näin... Webmaster on kuitenkin ns. henkilö joka on ks. sivustosta vastuussa. Mutta totta: aika huono artikkeli. --Jmkark 23. lokakuuta 2006 kello 17.29 (UTC)

Artikkelihan on virheellinen elikkä täyttä paskaa, koska webmaster on palvelimista huolehtiva henkilö, eikä suinkaan nettisivun ylläpitämisestä huolehtiva. Voisiko joku korjata mahd. pian. --Shovi 23. lokakuuta 2006 kello 17.36 (UTC)

No miksi sitten et itse korjaa... Tosin näyttävät muunkielisetkin olevan "paskaa", ainakin ranskan ja englanninkielisissä versioissa puhutaan web-sivustoista ja ammateista. --Jmkark 23. lokakuuta 2006 kello 18.37 (UTC)
Artikkeli on täyttä tuubaa, mutta ei sentään (ainakaan kaikkialla) edellytetä että webmasterit olisi linkkuveitsellä SCSI-limppuja korjaavia Linux/Apache-hirmuja, vaan tätä varten on server administrator. Server administratorilla taas ei välttämättä ole minkään sortin havaintoa miten hötömölöä "koodataan", mutta tietoa siitä miten pystyttää postituslista ja tehdä muita palvelinoperaatioita. Näin siis niissä paikoissa joissa itse olen ollut töissä. --Agony (403) 27. lokakuuta 2006 kello 18.17 (UTC)
Entä mikä on sitten nimike sille henkilölle, joka vastaa webbisivuista, mutta ei hoida server administratorin hommia? Ainakaan pienillä ja keskisuurilla yrityksillä tuskin on omaa palvelinta toimiston tai takahuoneen nurkassa hurisemassa, vaan he ostavat palvelin/webhotellipalvelut muualta. Enkä nyt tarkoita sitä Möttösen konepajan kotisivua, jonka on tehnyt naapurin kasiluokkalainen poika, vaan firmoja joiden web-sivut ovat keskeinen osa tiedotusta ja markkinointia. --Jmkark 28. lokakuuta 2006 kello 12.01 (UTC)
Muotoilin ehkä epäkorrektisti mainitsemalla artikkelin olevan täyttä tuubaa, kyllähän webmaster nimenomaan on se joka ylläpitää sivuja. Siinä missä menee pieleen on se, että sivujen päivittäminen ei tarvitse "osaamista" FTP:stä (isoilla, siis isoilla sivustoilla joissa on mahdollisesti jopa useita webmastereita, tapahtuu ylläpito koodaajien luomien CMS-työkalujen avulla, joskus). Artikkeli on siis rankasti yleistetty, ja kuvaa tällä hetkellä piensivuston webmasteria joka hoitaa kaiken. --Agony (403) 28. lokakuuta 2006 kello 14.23 (UTC)