Keskustelu:Voitonpylväs

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tulisiko tämän nimenä olla pikemminkin Voitonpylväs? --Risukarhi 2. lokakuuta 2011 kello 01.54 (EEST)

Otin vapauden siirtää sivun. Merkitys ei ehkä mene ihan yksi yhteen, mutta käytännössä tämä artikkeli käsittelee nimenomaan voitonpylväitä, joten ongelmaa ei syntyne. --Risukarhi (keskustelu) 5. toukokuuta 2013 kello 19.35 (EEST)

Voitonpylväs on tietty yksi muistopylvään alalaji, mutta ei sillä oikein voi korvata kaikkia muistopylväitä. Luokan & artikkelin nimi valittiin alunperin Jisiksen ehdotuksesta ja kun muistopylvästä on käytetty taidehistoriassa: [1] --BluePuddle (keskustelu) 6. toukokuuta 2013 kello 03.10 (EEST)

Mistä aiheesta käyty keskustelu löytyy? --Risukarhi (keskustelu) 6. toukokuuta 2013 kello 12.39 (EEST)
Rullaa tästä vähän ylöspäin: [2] Tämähän oli alunperin ko luokan tueksi kirjoitettu artikkeli, joten keskustelu on luokasta. --BluePuddle (keskustelu) 12. toukokuuta 2013 kello 12.19 (EEST)
Tuon keskustelun perusteella luokka on luotu, jotta saataisiin vastine englanninkielisen Wikipedian luokalle en:Category:Monumental columns, joka suomentuukin luontevasti muistopylväiksi. Tämän artikkelin vastineena taas on en-wikissä en:Victory column, jonka kääntäisin voitonpylvääksi. Myös saksankielinen vastine de:Siegessäule tarkoittaa kirjaimellisesti voitonpylvästä. Muista iw-linkeistä osa suomentunee voitonpylvääksi ja osa muistopylvääksi. Saksankielisessä Wikipediassa on muuten vielä erikseen luokat de:Kategorie:Siegessäule (voitonpylväät) ja de:Kategorie:Säule (Bauwerk) (pylväät yleensä), joista ensimmäinen on jälkimmäisen alaluokka. --Risukarhi (keskustelu) 13. toukokuuta 2013 kello 12.52 (EEST)