Keskustelu:Viulu

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

mihinköhän tuo suositeltava aloitusikä soittoharrastukselle perustuu. On kyllä totta, että motoriikan kehityksen kannalta kannattaa aloittaa ennen kymmentä ikävuotta, mikäli aikoo ammattilaiseksi, mutta jos ambitiot ovat pienemmät, niin mitä merkitystä iällä on? Jos kyse on nimenomaan harrastuksesta, josta on tuossa kohtaa puhe. 26. kesäkuuta 2005 kello 14.07 Kommentin jätti 128.214.200.89 (keskustelu – muokkaukset).

Taitaa perustua siihen että tuota kirjoittanut henkilö haluaisi lasten aloittavan mahdollisimman nuorina, mutta uskoo ettei sitä kannata tehdä alle 4-vuotiaana. Nuottejakaan ei tarvitse alussa osata lukea.
Meidän nuorimmat lapset ovat aloittaneet 2-vuotiaina "suzuki"-menetelmällä, sen kehitti japanilainen shinchi suzuki, jonka isällä oli viulutehdas ja joka on todennut että jos lapsi oppii puhumaan japania niin hän oppii myös soittamaan viulua.
Ollaan harjoiteltu alussa ihan perusasioita, kuten kumartamista, seisomaasentoa, tekniikkaa ja otteita jne. Ja olemme oppineet aluksi soittamaan ilman nuotteja. Jos aloittaa niin nuorena niin jonkun vanhemmista kannattaisi olla mukana koska lapsi tarvitsee kannustusta ja tukea. Monet suzuki-lasten vanhemmat tosin ovat itsekin innostuneet ja aloittaneet viulunsoittamista vaikka ikää olisi yli kolmekymmentäkin. 7. elokuuta 2005 Kommentin jätti 212.54.29.241 (keskustelu – muokkaukset).
Olisi hyvä jos viulistit löytäisivät tämän sivun ja muokkaisivat siitä laajemman kokonaisuuden, nyt artikkelissa on vielä hieman puolivillaisuuden tuntu (Tietysti tämäkin on jo hyvä alku) Jacofin 28. maaliskuuta 2006 kello 14.11
minä itse olen aloittanut viulunsoiton jo 5 vuotiaana. Sisko olisi kanssa aloittamassa, hän on nyt 4v. Muistelen miten ( kun en osannut muutakaan ) kannoin viuluani ympäri taloa, ja leikin että käyn kaiken maailman konserteissa. Aikamoista, eikö? Luulen, että tämä suzuki- menetelmä on aivan hyvä. itselläni ei tällaisesta ole kokemusta, mutta luulenpa, että kyseinen menetelmä on aikas toimiva. <3 12. helmikuuta 2008 Kommentin jätti Ainonen (keskustelu – muokkaukset).
Tämä artikkeli on kirjoitettu aivan liian klassisen viulunsoiton pohjalta. Esim. nuo opetustavat ovat juuri sitä mitä kaikissa muissakin klassisissa soittimissakin suositaan. Se ei kuitenkaan ole todistetusti paras mahdollinen tekniikka, vaan soittajan pitäisi opiskella myös itsenäisesti ja kehittää omia systeemeitä, eikä vain sokeasti kulkea "opettajan" perässä. Tuonne voisi lisätä että se on klassinen opetusmenetelmä tms. 4. maaliskuuta 2008 kello 00.27 Kommentin jätti 84.248.92.105 (keskustelu – muokkaukset).

Fiddlen ja viulun erot[muokkaa wikitekstiä]

Miksi tämä artikkeli on juuri merkitty suomenkieliseksi artikkeliksi englanninkielisestä "violin"-artikkelista, kun sanakirjan mukaan myös sana "fiddle" tarkoittaa viulua, ja sanalle "fiddle" on myös oma englanninkielinen artikkeli.88.114.196.82 11. heinäkuuta 2018 kello 15.40 (EEST)