Keskustelu:Viivi ja Wagner

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Olen poistanut artikkelilsta linkin "Automaattisesti päivittyvät Viivi ja Wagner -sarjakuvat Internetissä". Kyseessä on sivusto, jonne suoralinkitetään suoraan kuvatiedostoja.

Perustelut:

  • ) Kuvien suoralinkitys on www:ssä julkaistavien sarjakuvien ja muiden kuvamateriaalien osalta yleisesti tuomittavaa toimintaa, eikä tietosanakirjan pitäisi tukea tällaista käytäntöä.
  • ) Suoralinkitys on tekijänoikeudellisesti kyseenalaista. Tuotettu sivusto ei ole oma teoksensa, vaikka se sellaisena esiintyisi.
  • ) Suoralinkitys kuluttaa alun perin julkaisevan tahon kaistaa, mutta ei tarjoa tälle mitään vastineeksi.
  • ) Sarjakuvasta on olemassa lukuisia virallisia julkaisukanavia (mm. http://www.hs.fi/viivijawagner/), joihin olisi reilumpaa linkittää.

Korjauspyyntö[muokkaa wikitekstiä]

Ulkoasua voisi parannella ja tietoja pohtia uusiksi, että mitkä on tärkeitä. (Elämä-kohta vaikuttaa hutaistulta ja linkit turhalta). Esimerkkejä hyvistä sarjakuva-artikkeleista löytyy runsaasti [1]. - Mikael 5. syyskuuta 2006 kello 12.01 (UTC)

Korjasin vähän artikkelia ja sen kieliasua. Tämä on kuitenkin sellainen aihe, että joku versio kuulostaa jonkun mielestä tyhmältä ja toinen versio ja taas tyhmältä ja toisen mielestä taas toisinpäin. En kuitenkaan poistanut {{korjattava}} -mallinetta. --Iossed (ilmaise itseäsi) 25. syyskuuta 2006 kello 11.47 (UTC)

Enkkuwikissä on mielenkiintoinen tieto V&W:n alkuperästä Kultapossu-lehdessä. En itse ole sattunut lehteä tuolloin lukemaan, joten olisiko kenelläkään lisätietoa asiasta? --jeepo 29. joulukuuta 2006 kello 20.20 (UTC)

Joo, pitää se paikkansa. Viivi oli pikkutyttö ja Wagner sellainen kaikkea säätävä pikkupossu. Ei niitä kumminkaan kauhean montaa sarjakuvaa silloin ilmestynyt. Itselläni on kyllä ne lehdet tallessa, kaivan ne esiin jossain välissä. --Velma 1. tammikuuta 2007 kello 09.18 (UTC)
Niistä on esimerkki Juban sivuilla ja ajankohta oli 1992-93. --Velma 1. tammikuuta 2007 kello 09.23 (UTC)

Kalevan jutussa "Viivi ja Wagner albumissa ruotsiksi" on teksti: Viivi ja Wagner ovat jo aiemminkin seikkailleet vierailla kielillä. Esimerkiksi Virossa hahmot ilmestyvät Eesti Päevalehdessä.
Jutun ruotsinkieliset albumit julkaistiin 2005, ja kolmas 2006.
Myös englanninkielinen albumi, nimeltään "Wow, a pig in my bed" on julkaistu. 85.76.115.116 2. kesäkuuta 2018 kello 09.13 (EEST)[vastaa]