Keskustelu:Veteraani

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Veteraani-sivua pitäisi korjata, koska siinä on virheellistä tietoa. Samoin on tilanne Sotaveteraani-sivulla, jonne Veteraani-sivulta on linkki. En uskalla lähetä korjaamaan, koska en tunne linkityskäytäntöä ja juuri linkin nimi ja Sotaveteraani-sivun nimi pitäisi muuttaa "Sotimme veteraani"-sanaksi. Alla oleva teksti selvittänee asiaa:

Yleisnimenä sotiemme veteraaneista käytetään usein sanaa sotaveteraani, joka kuitenkin viittaa Sotaveteraaniliiton jäseniin, eikä siten kata kaikkia veteraaneja. Vastaavasti rintamamiesveteraani-sana viittasi aikaisemmin Rintamamiesveteraaniliiton jäseniin, mutta liitto on muuttanut nimensä nykyään Rintamaveteraaniliitoksi. Lainsäädännössä oli jo aikaisemmin käytetty juuri rintamaveteraani-sanaa.

Lisäksi sotiemme veteraaneihin kuuluvat sotatoimialueella mm. lottina, sairaanhoitajina ja muissa tehtävissä palvelleet rintamanaiset. Pitää myös muistaa, että sotainvalideistamme 95 % on samalla veteraaneja. Yhteisesti hyväksytty nimitys kaikille edellä mainituista on "Sotiemme veteraanit".  –Kommentin jätti Orvall (keskustelu – muokkaukset) 27. syyskuuta 2006 kello 11.43‎

Missään tapauksessa ei pidä käyttää termiä "sotiemme veteraanit". Ikään kuin olisi "meidän omat, ihanat sotamme", kenties jo verisestä sisällissodasta"mme" lähtien. Termi on yksiselitteisesti sotaveteraani. --2001:999:20:BAFA:E4A4:1CAF:99BB:5EA0 16. joulukuuta 2016 kello 08.59 (EET)