Keskustelu:Verkottuminen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Siis verkottuminen on tämä yleiskäsite kun taas käsite verkosto on tietotekniikkaa, jota hakusanaa tosin menin laajentamaan sosiaalisuuksilla ja yrityksillä ennen kuin tulin tänne sanaan Verkottuminen? Crash 24. helmikuuta 2006 kello 12.54 (UTC)

Verkostoituminen: tämä termi tarkoittanee yksilön näkökulmasta toimivien ihmis- ja liike- ja ammattisuhteiden verkkoa, jonka hlö on omalla aktiivisuudellaan luonut. Siis instansseja, joitten puoleen yksilö voi eri tilanteissa kääntyä tietoa hankkiakseen/antaakseen. Suomalaisessa perinteisessä pk -yrityskulttuurissa yksilön saavutuksia arvostetaan edelleen 'liikaa' ja tietoa pantataan yksilön hyötymistarkoituksessa. Byrokratia ja avainhenkilö -syndrooma vaivaa ict yrityksiä. Asiantuntijat koettavat tehdä itsensä korvaamattomiksi, tai heistä tulee sellaisia, jos vastuita ei ole oikein jaettu ja avainpaikoille ei ola 'varaa' kouluttaa oto -varamiestä. Kuitenkin on varaa ottaa riski, että avainhenkilö poistuu yhtäkkiä pelistä!

Tämä kaikki sotii verkostoitumista vastaan. Kuitenkin tuota termiä hoetaan ja siitä haetaan ratkaisua vaativiinkin asioihin. Perusta ei kuitenkaan ole kunnossa ja pk yrityksen yksiköt koettavat nostattaa yhteishenekä yhteisten tavoitteitten saavuttamiseksi. Tuo perusta on IHMINEN ja niin kauan kuin häneltä puuttuu kyky yhteistyöhön ja empaattisuuteen, kunnioitukseen, hienotunteisuuteen ja toisten arvostamiseen ei verkosto toimi! Tuo kyky kasvatetaan kotona ja se kehittyy koulussa (sitä pitäisi siellä opettaa!). Hätäiset valmennuskurssit hektisen työn ohella aiheesta ovat turhia!

Korpifilosofi Havukka-Aho (30v työkokemuksella ICT tehtävissä)

Kauppalehti 3.4.2009 kirjoitta Verkostoidu - tai itse ja verkostoidu[1]. Kannattaa tutustua. Olen tehnyt kyselyn asiasta kavihyuoneen yleiseen osaan. --Alexius Manfelt 4. huhtikuuta 2009 kello 22.43 (EEST)