Keskustelu:Veikko Leväaho

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Henkilöstä ei löytynyt googlella juurikaan tietoja - ja tuo lehtiviite ei luvalla sanoen ole ainakaan kovin tunnettu / meritoiva yksinään. Ilmeisesti hän ei ole ainakaan viime vuosina ollut kovin keskusteltu toimittaja - mutta onko ollut takavuosina ennen googlen keksimistä?Tetopa 14. huhtikuuta 2008 kello 01.37 (UTC)

Kyseessä on kyllä Vilkan kirja, jonka mainittu lehti on julkaissut, ei kyseinen lehti itsessään. -- Piisamson 14. huhtikuuta 2008 kello 01.47 (UTC)
Jos pidät siltä pohjalta Leväahoa merkittävänä, ja tiedät asiasta minua enemmän, niin en vastusta tuota kyseenalaistuksen poistamista... Jos hänestä on jopa tehty tutkimusta. Yksi google-lähde johonkin seminaariin mainitsi hänet "veteraanianarkistiksi", mutta yksinään sekään ei vielä oikein minua vakuuttanut.Tetopa 14. huhtikuuta 2008 kello 01.49 (UTC)
Totta puhuen en tiedä hänestä mitään, mutta tiedän että tuo Mustavihreä filosofia on Vilkan kirja. Voin joutessani ehkä selailla, jos löydän tarkempia tietoja. -- Piisamson 14. huhtikuuta 2008 kello 01.55 (UTC)
Ei minunkaan muisti tavoita, mutta voi johtua siitä että toisinajattelijoista usein vaietaankin. Aihe on kiinnnostava, mutta ei ole kiinnostavaa viedä tätä äänestykseen. --Höyhens 14. huhtikuuta 2008 kello 02.13 (UTC)
Kiinnostava aihe, ja ainakin minun mielestäni merkittävä--kalamies 15. huhtikuuta 2008 kello 14.54 (UTC)

"Aristokraattianarkistit kutsuvat itseään ”anarkeiksi” korostaen valtanäkemyksensä rinnasteisuutta muihin vallankäyttäjiin kuten monarkkeihin ja heidän tavoitteensa oli demokraattinen ja parlamentaarinen vaikuttaminen sekä hyvien tapojen noudattaminen kaikkia kohtaan." Aate jää kyllä äärimmäisen epäselväksi. Millä tavalla se on rinnasteinen monarkkeihin? --ML 19. huhtikuuta 2008 kello 15.57 (UTC)

Anarkki -sana tai anarkia -sana voidaan purkaa osiin ja siten ymmärtää. Arkia = arkhe (kreikk.) tarkoittaa hallitusta ja an-etuliite sen vastaista eli siis anarkia tarkoittaa hallitusta vastaan ja anarkki ko. aatteen kannattajaa. Mikäli aihe nimenomaan Leväahon tarkoittamalla ja edustamalla tavalla kiinnostaa, siitä löytyy runsaasti kirjallisuutta. Suosittelen tutustumaan mm. Pierre-Joseph Proudhonin, Mihail Bakuninin ja miksei myös Erich Frommin tuotantoon. Leväahosta itsestään nimenomaan anarkistina löytyy lisää tietoa 1970-luvulta Kriittisen Korkeakoulun ja Inhimillisen Kasvun Korkeakoulun historioista. Leväahon itse tunteneena voin vakuuttaa, että hän on huomattavasti mielenkiintoisempi anarkistina ja yleensä ajattelijana kuin pelkkänä rukoilusta kieltäytyjänä. - HP