Keskustelu:Vasemmistonuoret

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tähän artikkeliin voisi kirjoittaa VANUn historiasta jotain ja laittaa listaa VANUn puheenjohtajista?

Historiaa, ideologiaa, tärkeitä tapahtumia[muokkaa wikitekstiä]

SDNL ja nyk. Vasemmistonuoret on kyllä sen verran tärkeä järjestö, että tänne pitäisi saada kunnon pitkä juttu historioineen ja tärkeine tapahtumineen.

Tynkä mikä tynkä

Midelli 12. elokuuta 2005 kello 21:15:39 (UTC)

Tuon osion "Historia SDNL:stä Vasemmistonuoriksi" voisi poistaa tai ainakin muokata sitä radikaalisti. SDNL:n historian kertaaminen ei muutenkaan kuulu vanua kuvaavaan artikkeliin. Toiseksi tuossa ei edes käydä varsinaisesti SDNL:n taustoja vaan enemmän SDKL:n ja SKP:n historiaa.

12. elokuuta 2009 kello 22.59 (EEST)

Kyllähän nyt järjestön historia järjestön artikkeliin kuuluu. Osion laatua on syytä parantaa.--ap4k 12. elokuuta 2009 kello 23.11 (EEST)[vastaa]

Korjailin kielivirheet pois. Muuten sisältöä saisi lisätä ne, jotka tietävät enemmän. ToivoSulevi 9. syyskuuta 2010 kello 10.21 (EEST)[vastaa]

Jäsenmäärä[muokkaa wikitekstiä]

paljonko Vasemmistonuorilla on jäseniä? (kysyi alunperin Käyttäjä:Huussi 6. huhtikuuta 2006 kello 20.53 (UTC)

Viitisen tuhatta jäsentä. Tämä ei ole virallinen tieto, mutta tämän luvun olen kuullut mainittavan. (alunperin kirjoitti Jagesta 7. huhtikuuta 2006 kello 05.05 (UTC)

Itse uskon että noissa jäsenmäärissä on aina ilmaa. Jotakuinkin aina kun jonkin järjestön pitää näyttää isoja jäsenmääriä toiminta-avustusta varten, niissä on mukana pullistettuja lukuja. Valtionavun raja oli pitkään 3000 jäsentä. Esimerkiksi oliko se demareiden nuorisojärjestö, jonka luetteloissa havaittiin tarkemmassa syynissä olevan tuhansia aiempiakin jäseniä, jotka olivat iältään jo viisissä-kuusissakymmenissä, mutta oli ilmoitettu alle 30-vuotiaiksi tilastoihin. Ja sanomattakin on selvää, että ne tuhannet eivät olleet aktiivisia, enää vuosikymmeniin. Jäsenmaksuja he eivät tietystikään maksaneet. Rehellinen ilmoitus jäsenmäärästä lienee saatavissa vain järjestöltä joka ei hae valtionapuja ja jolla ei ole muutakaan syytä inflatoida lukujaan.

Kun katselee Vanun toimintaa, ja toimivien paikallisyhdistysten lukumäärää, on vaikea uskoa että sillä olisi tuhansia jäseniä. Pannaanko pystyyn veikkaus mikä on nykyään jäsenmaksunsa maksaneiden Vanun jäsenten lukumäärä... Kommentin jätti 84.251.178.249 (keskustelu – muokkaukset).

Vanulla ei ole jäsenmaksua. Valtionapujen jäsenmääräraja ei ole ehdoton, ja esimerkiksi Vihreät Nuoret saivat apuja paljon ennen kuin olivat saaneet tuon jäsenmäärän kasaan, eivätkä ole tainneet saada vieläkään. Tuo viitisentuhatta on ymmärtääkseni aika oikea luku. Muutenkin vaikutti vähän asiattomalta tuo Joonaksen kommentti, kai nyt pitäisi jollain pystyä edes perustelemaan kun jotain väittää.

Onko logo ajan tasalla? Se muistuttaa jotenkin... ööö... Tom of Finlandia. --Ulrika 31. heinäkuuta 2007 kello 13.13 (UTC)

Käsittääkseni on. Ja oli se --Joonasl (kerro) 31. heinäkuuta 2007 kello 13.14 (UTC)
Kyllä näen sen tuolta artikkelisivultakin. Aiemmasta viestistäsi puuttuu allekirjoitus, näköjään siihen laitettu joku IP-numero. --Ulrika 31. heinäkuuta 2007 kello 13.17 (UTC)
En ole jättänyt mitään aiempaa viestiä. Tarkoititko tätä [1]. --Joonasl (kerro) 31. heinäkuuta 2007 kello 13.26 (UTC)
Kannattaa laittaa huomautus yhteenvetokenttään, jos olit vain lisännyt toisen allekirjoituksen, muuten voi tulla väärinkäsityksiä. --Ulrika 31. heinäkuuta 2007 kello 14.13 (UTC)

Omilla sivuilla nuo piirijärjestöjen nettisivut toimivat netissä.Ihmettelen miksi niihin ei saa olla linkkejä.¨¨¨¨¨¨¨¨Antti Rummukainen Kommentin jätti Antti Rummukainen (keskustelu – muokkaukset).

Wikipediassa on ollut tapana olla lisäämättä ulkopuolisia linkkejä keskelle tekstiä ja otsikoihin. Jos haluat, niin laita ne mielummin artikkelin loppuun "Aiheesta muualla" osion jälkeen. --Barosaurus Lentus 18. tammikuuta 2008 kello 17.54 (UTC)
Ne on joku sieltäkin poistanut, perustelkoon itse miksi - Vihreiden nuorten artikkelissa näkyy olevan vastaavat linkitettyinä, muiden poliittisten nuorisojärjestöjen artikkeleissa ei. -- Piisamson 18. tammikuuta 2008 kello 18.00 (UTC)
Kuten muokkausyhteenvedossani perustelin, Vasemmistonuorten virallisille sivustolle on hyvä antaa linkki, mutta sen alasivuille ei kannata erikseen linkittää. Kyllä kiinnostunut löytää Vasemmistonuorten nettisivuilta tietoa piirijärjestöistä. – Kuohatti 18. tammikuuta 2008 kello 21.32 (UTC)
Linkkien mukanaoloa perustelee kuitenkin se, että artikkelissa kyseisistä piireistä myös kerrotaan jotain. Ehkä ne voisi laittaa kohtiin, jossa ko. piirit mainitaan, vai onkohan se käytäntöjen mukaista.--ap4k 19. tammikuuta 2008 kello 14.44 (UTC)
Käytännön mukaan kaikki ulkoiset linkit kuuluvat Aiheesta muualla -otsikon alle. Eittämättä linkit niihin piireihin voisivat olla siellä, joista artikkelissa kerrotaan. -- Piisamson 19. tammikuuta 2008 kello 14.48 (UTC)

5.1.2009 ennen 16:30 tehdyt muutokset allekirjoittaneen

Historia ei loppunut 21 vuotta sitten. Osio pitäisi päivittää, tai ehkä mieluummin lisätä uusi alaosio? Iivarius (keskustelu) 19. maaliskuuta 2019 kello 04.10 (EET)[vastaa]