Keskustelu:Vasemmisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luonnehdinta populisteista katosi[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa luki seuraavasti:

Suomessa vihreät ovat todenneet, että eivät ole oikealla eivätkä vasemmalla vaan edellä. Samoin luonnehtivat itseään monet populistiset liikkeet.

Muutin vaalisloganin Vihreän liiton puoluesihteerin kannanoton [1] mukaisesti seuraavaksi:

Suomessa Vihreä liitto katsoo, että poliittiset jakolinjat eivät kulje oikeisto-vasemmisto -akselilla ja että puoluetta ei siksi voi yrittää asettaa sille.

Samalla jouduin panemaan populististen puolueiden luonnehdinnan kommentteihin piiloon, sillä viittaus olisi mennyt rikki. Toivottavasti joku osaa korjata tämän. -Samulili 15. marraskuuta 2005 kello 10:41:17 (UTC)

Joo, luulen, että artikkelissa ollut alkuperäinen Vihreän liiton kanta ei ollut aivan eksakti tai sitten se on voinut perustua johonkin yksittäiseen lausuntoon. --128.214.69.121 15. marraskuuta 2005 kello 10:43:02 (UTC)

Artikkelissa selostetaan termin historiaa, mutta ei varsinaisesti määritellä termiä. Mitä siis vasemmisto edustaa? PhrygianFire 4. maaliskuuta 2009 kello 19.47 (EET)

Sivun siirto[muokkaa wikitekstiä]

En kyllä pidä tätä nyt tapahtunutta siirtoa nimeltä "Vasemmisto" nimelle "Poliittinen vasemmisto" (tai myöskään sivun "Oikeisto" tapahtunutta siirtoa nimelle "Poliittinen oikeisto") mitenkään tarpeellisena. Tämä kuitenkin on kyseisen käsitteen päämerkitys, eikä mitään sekoittumisen vaaraa mihinkään muuhun "vasemmistoon" ole. Aiemman artikkelinimen "Vasemmisto" uudelleenohjaaminen artikkeliin "Vasemmistoliitto", joka sekin nähtävästi tapahtui hetki sitten [2], on vieläkin käsittämättömämpää; hyvin suuri määrä sisäisiä linkityksiä [3] ohjaa nyt aivan väärään artikkeliin. Siirtäjän ehdotus käytäntökahvihuoneessa ei ole saanut erityisemmin tukea, vaan päinvastoin [4], joten sikälikin hankala ymmärtää. --Nironen 20. marraskuuta 2010 kello 14.10 (EET)

Mitä vasemmisto kannattaa?[muokkaa wikitekstiä]

Nyt artikkelissa lukee lyhyesti mitä vasemmisto vastustaa. --93.106.136.130 28. joulukuuta 2015 kello 12.01 (EET)