Keskustelu:Varhaiset korkeakulttuurit

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nämä lauseet tulisi poistaa: "...hänen kannatuksensa on aivan helvetin suuri..","...kaiken lisäksi paskanhajuiseen jamssiin, jota ei kyetty varastoimaan...".Lisäksi erillisiä päälauseita voisi nitoa yhteen. Jouni Tiilikainen 12. elokuuta 2007 kello 21.08 (UTC)

Hyvä havainto: nuo lauseet olivat vandaalin muuttamia. Olisit voinut korjata itsekin, mutta korjasin ne nyt. --Silvonen 13. elokuuta 2007 kello 03.14 (UTC)

Määritelmä[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli alkaa: "Varhaiset korkeakulttuurit: Sivilisaatio tarkoittaa kulttuuria, jossa osataan kirjoittaa ja lukea" Sitten kerrotaan mm. "Muita tunnettuja varhaisia sivilisaatioita ovat Faaraoiden Egypti, Induskulttuuri, Kiina sekä Amerikan mantereella Perun ja Mesoamerikan intiaanikulttuurit" Mesoamerikkalaiset oppivat kirjoitustaidon vasta n. 1000 vuotta eaa. ja andeilla sitä ei opittu ennen espanjalaisten saapumista, joten kumpikaan tuskin täyttää määritelmää nykymuodossaan? Toisekseen nykyinen määritelmä on huonosti muotoiltu, mutta itse en uskalla sitä muuttaa asiantuntemattomuuttani 82.181.146.167 17. elokuuta 2007 kello 13.09 (UTC)

Lähde puutteellinen[muokkaa wikitekstiä]

Sivilisaation synty, 3. kappale[muokkaa wikitekstiä]

"Sittemmin korkeakulttuurin katsotaan siirtyneen Mesopotamiasta muualle Eurooppaan noin 2000–1500 eaa. ja jääneen sille tielleen."

Jos korkeakulttuuri on sittemmin poistunut kaksoisvirran alueelta, missä lähteessä tästä kerrotaan lisää? Varsin huvittava ja ehkä ajankohtainen konnotaatio - eikä pelkästään konnotaatiokaan enää. Lieköhän kyseessä tarkoituksellinen liekitys?

Cradle of civilization?[muokkaa wikitekstiä]

Onkohan tämä sama kuin en:Cradle of civilization?--Nedergard (keskustelu) 14. joulukuuta 2014 kello 07.58 (EET)